Erişim Çağrı Merkezi işçileri, İş Bankası'nı protesto etti

13.09.2019 - 08:35
Haberi paylaş

Erişim Çağrı Merkezi'nde çalışan işçiler, İş Bankası'nın sendika düşmanlığını protesto etti.

12 Eylül'de İstanbul Levent'teki İş Bankası’na ait İş Kuleleri önünde toplanan Tez Koop-İş üyesi işçiler, buradan İş Bankası Genel Müdürlüğü'ne yürüdü. 

“Erişim sendikaya erişecek”, “Erişim’de sendikalaşma hakkına saygı duy”, “Erişim’de işlenen suça ortak olma” dövizleri taşıyan işçiler, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganlarını attı. 

Burada konuşan Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, “Cumhuriyet tarihinin ilk bankası olan İş Bankası’nın demokrasinin ama temel kaynaklarından birisi olması gerekirken yine Türkiye’de ana muhalefet partimizin emeğe ve emekçiye saygısı, onun sorunlarını anlatma biçimi ortadayken bu bankanın yönetim kurulunda olan bir siyasi iradenin buna rağmen çalışanlarına bu muamele çok kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

Erişim Çağrı Merkezi çalışanları adına basın açıklamasını Tez-Koop İş Genel Örgütlenme Sekreteri Çağdaş Duyar, “Comdata, Atos ile Pluscom Çağrı Merkezlerinde örgütlenme çalışmalarını sonuçlandırarak toplu iş sözleşmesi yetki çoğunluğuna ulaşmıştır” diyerek şöyle devam etti:

“Sendikal örgütlenmenin yoğun biçimde yürütüldüğü ve artık son aşamaya girdiği çağrı merkezlerinden biri olan Erişim Çağrı Merkezi’nin Ankara, İstanbul ve Eskişehir birimlerinde sürdürülen örgütlenme çalışmaları, işveren temsilcilerinin baskı ve tehditleriyle engellenmeye başlamıştır. Ülkemizin en önemli finans kurumlarından Türkiye İş Bankası’nın iştiraklerinden biri olan Erişim Çağrı Merkezi’nin birim yöneticileri, ikna odaları mantığı ile işçileri köşeye çekmekte, sendikal çalışma ile ilgili tehditler savurmakta, sendikamızdan istifaya zorlamakta; geçmişe dönük asılsız, kanıtsız ve dayanaksız tutanaklar ile birçok çalışanı işten çıkartmak istenmektedir.”

Sendika tarafından hazırlanan "Çağrı merkezinde çalışmak” adlı broşürün dağıtımının işveren tarafından engellendiğini söyleyen Duyar, Biz, çalışanların yasal haklarını her yerde, her zaman, her koşulda koruyacağız. Onların güvenceli bir çalışma ortamında, ileri kazanımlarla çalışmaları için  her türlü özveride bulunmaya kararlıyız” dedi.

Açıklamanın ardından İş Bankası Şubesi’ne girerek hesap açtırmak isteyen işçiler, içeri alınmadı. Şube mesai saatlerinde bankanın giriş çıkışlara kapatıldı. İşçiler bu durumu alkışlarla protesto etti.

Bültene kayıt ol