KESK bugün grevde: İnsanca bir yaşam ve güvenceli iş!

27.08.2019 - 08:43
Haberi paylaş

Kamu emekçilerinin toplu sözleşme taleplerinin kabul edilmesini isteyen KESK, bugün iş bırakıyor.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, hükümetin kamu emekçilerinin ve emeklilerinin taleplerine kulak tıkadığını belirterek, “TİS sitemine bile aykırı olarak diğer konfederasyonlardan habersiz Çalışma Bakanı şle yandaş konfederasyon başkanı bir görüşme gerçekleştirdi ve 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 yılı için ise yüzde 3+3 olarak revize edildi. Bir avuç mutlu azınlığa hazinenin kefen parası olarak tabir edilen İhtiyaç akçesine kadar yağmur olup akanlar bize damlayı çok gördüler” diye konuştu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, kamu emekçilerinin toplu sözleşmelerinde kararın Hakem Kurulu tarafından verilmesine karşı çıkıyor.

KESK Başkanı Bozgeyik, Hakem Kurulu'nun 11 üyesinden 7'sinin Cumhurbaşkanlığı tarafından atandığını belirterek “Belirlenen söz konusu kuruldan adil kararlar almasını beklemek neredeyse imkansız. Böyle bir Hakem Kurulu'ndan kamu emekçilerinin lehine bir karar çıkmasını beklemek çok zordur. Evrensel gerçek toplu pazarlık sistemi ile hiçbir ilgisi olmayan mevcut antidemokratik toplu sözleşme sistemi sürdükçe kamu emekçileri ve emeklileri kaybetmeye devam edecektir” dedi.

Bültene kayıt ol