Memur-Sen: Bu teklifi yok sayıyoruz

16.08.2019 - 17:01
Haberi paylaş

Hükümetin memurlara önerdiği zam teklifi belli oldu.

3 milyon 200 bin kamu çalışanı ve 2 milyona yakın memur emeklisinin maaşlarıyla sosyal haklarını belirleyen 2020-2021 toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor.

Çalışma Bakanlığı'nda yapılan dördüncü görüşmede Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kamu İşveren Heyeti ile hizmet kollarında yetkili sendikaların temsilcileri yer aldı.

Çalışma Bakanı  Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan hükümetin zam teklifi şöyle:

- 2020 yılı için ilk 6 ay yüzde 3,5 ikinci 6 ay yüzde 3, 2021 yılı için ilk 6 ay yüzde 3 ikinci 6 ay yüzde 2.5.

En fazla üyeye sahip olduğu için yetkili sendika olan Memur-Sen'in Genel Başkanı Ali Yalçın, "Makul bir teklif bekliyoruz dedik, malul bir teklif geldi. Kabul etmemiz mümkün değil" dedi. Sendika heyetini salondan çıkaran Yalçın, "Bu teklifi yok sayıyoruz, yeni bir teklif bekliyoruz. Sayın Bakan 'bütçe gerçeği' dedi. Bu teklif ne bütçe gerçeğiyle ne ülke gerçeğiyle uyumlu" diye konuştu.

Memur-Sen, taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talep ediyor.

1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmeleri 20 Ağustos'ta son buluyor. Taraflar arasında anlaşmazlık yaşandığı takdirde Yüksek Hakem Kurulu (YHK) 5 gün içinde karar veriyor.

Görüşmelerin başında teklif getirmeyen AKP hükümeti, pazarlık fırsatı tanımadan YHK yolunu açmakla eleştirilmişti.

Bültene kayıt ol