KESK'in güvenceli çalışma eylemine polis engeli

24.05.2019 - 15:23
Haberi paylaş

KESK'in bugün Çalışma Bakanlığı önünde “Güvenceli iş, güvenli gelecek” talebi ile gerçekleştirmek istediği basın açıklaması Ankara Valiliği'nin keyfi tutumu ile engellendi.

Bugün KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik Çalışma Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleştirirken, görüşmenin ardından ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmeleri talebi ve güvencesizliğe, performans sistemine, sözleşmeli istihdama, siyasal kadrolaşmaya, mülakat sistemine, güvenlik soruşturmalarına karşı Bakanlık önünde bir basın açıklaması gerçekleştirilmesi planlanmıştı.

Kızıl Bayrak'ın haberine göre, yüzlerce kamu emekçisi Çalışma Bakanlığı'na yürümek için TRT Arı Stüdyosu önünde toplanmak istedi. Kitlenin burada toplanmasına polis tarafından izin verilmezken, kamu emekçileri Eser Park içinde toplandı. Parkın çevresini de çevik kuvvet polisleri ve TOMA'lar ile çeviren Ankara polisi, Valilik izni olmadığı bahanesi ile yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyledi.

Eser Park'ta KESK adına basın açıklamasını okuyan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen; “Bizler çalışma hakkımız için bugün buraya toplanmak ve taleplerimizi ifade etmek istediğimizde ise karşımıza yasaklarla, engellemelerle çıktılar. En temel hakkımız olan düşünce, ifade ve toplu gösteri hakkımızı engelleyenlerin çalışma hakkımızı da nasıl elimizden aldıklarını da ihraçlardan, açığa almalardan, soruşturmalardan, ayrımcılıklardan, gözaltı ve tutuklamalardan biliyoruz” dedi.

Güvenceli iş, güvenli gelecek için KESK üyesi kamu emekçilerinin taleplerini dile getiren Gezen'in ardından HDP milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki de bir konuşma yaparak, KHK'ların cumhuriyet tarihinin en büyük haksızlıklarından biri olduğunu söyledi.

Polis engellemesi kamu emekçileri tarafından “Direne direne kazanacağız!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “KHK'lar gidecek, biz kalacağız!” sloganları ile protesto edilirken, emekçiler eylemin sona ermesinin ardından Kızılay yönüne doğru alkışlarla yürümeye başladılar.

Bu sırada kitlenin önü çevik kuvvet polisleri ile kesildi ve sivil polisler kitlenin içine girerek bir kamu emekçisini gözaltına almaya çalıştı. Arkadaşlarını polise vermeyen kamu emekçileri ile polis sırasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

Ardından alkışsız ve slogansız bir şekilde Kızılay'a kadar yürüyen kamu emekçileri, yürüyüş boyunca Ankara halkına haklı mücadelelerini ve karşı karşıya kaldıkları engellemeleri anlattılar.

Saat 13:30'da Sakarya Caddesi'nde bir kez daha toplanan kamu emekçileri burada bir açıklama daha gerçekleştirdiler.

Bültene kayıt ol