Bilecik'te tekstil işçileri grevde

22.05.2019 - 10:19
Haberi paylaş

Bilecik Bozüyük’te bulunan Ersur Tekstil fabrikasında maaşlarını alamayan işçiler 16 Mayıs’ta başlattıkları üretimi durdurma eylemine devam ediyor.

Bozüyük Haber'de yer alan habere göre, yaklaşık 650 işçinin çalıştığı fabrikada bir yıldır düzenli olarak maaşlarını alamadıklarını belirten işçiler, iş durdurma eylemine başlayarak maaşlarının tamamını alana kadar işbaşı yapmayacaklarını açıkladılar.

İşçilerden Turgay Terlemez şu ifadeleri kullandı:

“Mart ayının yarısından beri maaşlarımız ödenmiyor. 650 kişiye yakın insan bu fabrikadan evine ekmek götürüyor. Fabrikada 3 vardiya çalışılıyor. Ayın 16'sından beri grevdeyiz. Bu sıkıntı geçen yılın Ağustos ayından beri devam ediyor. Yaklaşık 1 senedir ödemelerde sıkıntı yaşanıyor. Maaşlarımız gününde yatmıyor. Biz maaşlarımızın hepsini alana kadar bu grev sürecek. 650 kişinin tamamı maaşlarını alana kadar bu grevi devam ettireceğiz. Bize fabrika yönetimi maaşların belirli miktarını yatıracağını söylüyor. Normal bir şey söylemiyorlar. Kendileri de zaten bilgi sahibi değiller. Genel Müdür de bilgi vermiyor. Bilgisizlikten dolayı herkes mağdur durumda kaldı. Kendilerine göre belirli miktar yatırılıyor ama gerisi yatırılmıyor. Tam bir maaş şimdiye kadar doğru dürüst alamadık.”

Öte yandan, fabrika çalışanları geçtiğimiz Aralık ayında da maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile grev yapmışlardı.

Bültene kayıt ol