Mahkeme kararı: “Eşcinsel ilişki” sözleşme fesih gerekçesi değil

30.01.2019 - 14:26
Haberi paylaş

İstanbul 34. İş Mahkemesi, Kağıthane Belediyesi’nin “eşcinsel ilişki” gerekçesiyle tazminat ödemeden işten çıkardığı R.S.’nin işe iadesine karar verdi.

Kâğıthane Belediyesi’nin “eşcinsel ilişki” gerekçesiyle tazminat ödemeden işten çıkardığı çöp kamyon şoförü R.S.’nin Belediye’ye açtığı işe iade davası sonuçlandı. Mahkeme, R. S.’nin işe iade davasını kabul etti ve sözleşmenin feshi kararını iptal etti.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, İstanbul 34. İş Mahkemesinde davası görülen davada R. S.’nin avukatı Mehmet Benan Ülgen, işe iade davasının kabul edilmesini talep etti ve müvekkilim R. S.’nin meydana gelen olayda etkisi olmadığını söyledi.

Kâğıthane Belediyesi’nin avukatı Nebi Karaca ise savunmasında davanın süresinde açılmadığını söyledi ve “haklı fesih hem de geçerli fasih koşulları” olduğunu ileri sürdü.

Tarafların savunmalarını alan Mahkeme davanın kabulüne karar verdi ve iş sözleşmesinin feshini geçersiz kıldı. Bu karar ile R. S. işine dönebilecek.

Dava açan diğer çöp kamyonu şoförü A. A.’nın duruşması ise şubat ayında görülecek.

Ne olmuştu?

Hürriyet gazetesinin Temmuz ayında “Çöp kamyoncularının eşcinsel ilişkisi belediyeyi karıştırdı” başlığıyla verdiği haberde belediyenin “3 çöp kamyonu şoförünü, beraberlerinde çalışan çöp toplayıcısı işçi ile ilişkiye girdikleri gerekçesi ile işten çıkardığı” duyurulmuştu. Gazete özel hayatın gizliliğinin ve çalışma hakkının ihlal edilmesine ilişkin ayrımcı bir haber dili kullanmıştı.

Kağıthane Belediyesi gazeteye, “uygunsuz” olarak nitelediği olayın mesai saatleri içinde gerçekleşmediğini ve “vakit kaybetmeksizin yapılan bir iç soruşturma ile gereği yapılmış ve hemen ilgili kişiler işten çıkarılmıştır” demişti.

Hürriyet gazetesi bu yaşananları ise “Kâğıthane Belediyesi, ilçede çöp toplama işi yapan 4 işçinin karıştığı eşcinsel ilişki ile çalkalanıyor” ifadeleriyle haberleştirdi.

(Kaos GL)

Bültene kayıt ol