İzmir'de sendikalardan eylem: “Krizin faturasını krizi yaratanlar ödesin”

15.08.2018 - 18:00
Haberi paylaş

İzmir emek ve demokrasi güçleri "Aynı gemide değiliz" diyerek krizin faturasını işçi sınıfına ödetmek isteyenlere karşı eylem yaptı.

"Faturayı işçiler ödemeyecek", "Faturayı krizi çıkartanlar ödesin", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" ve "İşten atmalar yasaklansın" sloganlarının atıldığı eyleme DSİP İzmir İl Örgütü üyeleri de katıldı.

Kurumlar adına yapılan ortak açıklamada kapitalizmin küresel ölçekte her yerde krizler yarattığına dikkat çekilerek, Türkiye'de yaşanan krizin emperyalist güçler arasındaki rekabetten ve ticaret savaşlarından bağımsız olmadığı vurgulandı.

AKP'nin yarattığı sömürü ve rant düzenini vurgulayan emekçiler, krizi çıkartanların şimdi bizden "fedakârlık" beklediğini, milyarderlerle aynı gemide olmadığımızı ifade etti.

Krizin faturasını ödememek için taleplerini sıralayan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, ücretlerin artırılmasını, temel tüketim malları üzerindeki vergilerin kaldırılmasını, zenginlerin vergilendirilmesini, devlet katındaki savurganca harcamaların sona erdirilmesini ve başta asgari ücret olmak üzere tüm çalışanların maaşlarının reel enflasyon oranında artırılmasını istedi.

Bültene kayıt ol