Melih Gökçek'in adı Ankara’daki parklardan silindi

30.07.2018 - 08:20
Haberi paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ekim 2017’de istifa ettirdiği eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in adı kentteki parklardan silindi.

Güven Park, Kurtuluş Parkı gibi Başkent’in simgesi olan tarihi parklardaki levhalarda bulunan Gökçek’in adı silindi. İsmin olduğu yere beyaz levha geçirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kendi adını ise levhalara yazdırmadı.

Mustafa Tuna’nın başkan olmasının ardından, Ankara’nın farklı noktalarında Melih Gökçek döneminde konmuş belediye önündeki fıskiye, Atatürk Orman Çiftliği Kavşağı’na yerleştirilen dev dinozor maketi, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda bulunan ışıklı lale gibi kent süsleri kaldırılmıştı.

Melih Gökçek, haberin basında yayınlanmasından Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Adnan Yuva’yı sorumlu tutarak konuyla ilgili bir dizi tweet attı. Gökçek mesajında  “Teşekkürler Adnan… Görevini yapmakta gecikmiştin… Medyaya telefon açıp tek tek haber verdiğin için teşekkür ediyorum” dedi.

Bültene kayıt ol