Emin Şakir'den selam var

22.03.2018 - 07:47
Haberi paylaş

DSİP üyesi Emin Şakir’in kurucusu olduğu “solyayin” internet arşivi gerekçesiyle tutukluluğunun dördüncü ayına yaklaşıyoruz.

Sosyalist İşçi gazetesinde yer alan habere göre, yaklaşık dört aydır hangi suçlamayla tutuklu olduğuna veya mahkemeye ne zaman çıkacağına dair herhangi bir gelişme yok. Emin Şakir tam olarak neyle suçlandığını bilmeden ve suçlamalara karşı kendisini savunma hakkını kullanamadan, son dönemde binlerce insanın başına geldiği gibi özgürlüğünden mahrum bırakılıyor.

Emin yoldaş haftalık olarak avukatlarıyla görüşüyor. Haftada bir de ailesiyle telefonda konuşma hakkı var. Bu sayede cezaevindeki koşullarından haberdar olabiliyoruz. Son avukat görüşünde, OHAL gerekçesiyle haklarının tırpanlanmasına rağmen genel olarak iyi ve moralli olduğunu iletti. Dışarıda kendisinden haber bekleyen herkese de moralli olmalarını istediğini söyledi. Emin yoldaş kitaplara erişim, teslim edilmeyen mektuplar ve birçok farklı meselede OHAL bahane edilerek yapılan haksız uygulamalara karşı tek tek dilekçeler yazıp itiraz ediyor. İki yoldaşının yolladığı mektupların cezaevi tarafından “suçluyu övmek” olarak değerlendirilerek kendisine teslim edilmeyeceğini öğrendikten sonra Emin yine Adalet Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli kurumlara dilekçeler yazarak duruma itiraz etti. Son avukat görüşünde söz konusu mektupların kendisine teslim edilmesi yönünde karar çıktığını söyledi. Kısacası Emin yoldaş cezaevinde de olsa haksızlığa karşı mücadeleyi elden bırakmıyor. Sadece kendisiyle ilgili konularda değil genel olarak cezaevi koşulları ve tüm koğuşu ilgilendiren konularda haksız uygulamalara karşı hukuki itirazlarını sürdürüyor.

“Duvarın diğer tarafında” ise Emin Şakir’in yoldaşlarının, arkadaşlarının, ailesinin, avukatlarının onun bir an evvel özgürlüğüne kavuşması için mücadelesi sürüyor.

"Emin Şakir'e özgürlük" yazılarının tümüne ulaşmak için tıklayın.

Bültene kayıt ol