Emin Şakir'e doğum günü kartları yollandı

24.02.2018 - 13:25
Haberi paylaş

Üç aya yakın süredir tutuklu olan DSİP üyesi Emin Şakir'e İstanbul'dan yoldaşları doğum günü kartları yolladılar.

Galatasaray PTT önünde öncelikle bir basın açıklaması yapıldı. Devrimci Sosyalist İşçi Partisi adına Ozan Tekin'in okuduğu açıklama şöyleydi:

"Emin Şakir’e özgürlük!

Değerli basın mensupları,

Arkadaşımız, yoldaşımız, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi üyesi Emin Şakir, 28 Kasım 2017’de, solyayin.com internet sitesinde yürüttüğü arşivcilik ve gazetecilik faaliyetleriyle ilgili devam eden soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Soruşturma süresi boyunca her çağrıldığında ifade vermeye giden, hiçbir hukuki süreçten kaçmayan Emin, birden fazla kez Türkiye dışına çıkmasına ve başka bir ülkenin vatandaşlığına sahip olmasına rağmen, “kaçma şüphesi” gerekçesiyle haksız bir biçimde hapse atıldı.

Aradan geçen üç aylık süre içerisinde, henüz iddianame tamamlanamadı, duruşma tarihi belirlenemedi.

Emin Şakir üç aydır Maltepe Cezaevi’nde, neyle suçlandığı dahi belli değil. Avukatları, hangi iddialara karşı savunma hazırlayacaklarını bilmiyorlar.

Biz Emin’in arkadaşları ve yoldaşları olarak, bugün burada bu haksızlığı protesto etmek için toplandık.

Solyayin.com, Türkiye tarihinde çıkmış tüm sol yayınları bir internet sitesinde bir araya getirmeyi hedefleyen bir çalışmaydı. Emin burada, kendi siyasi görüşlerini yansıtmayan birçok yayını da herkesin erişimine sunuyordu. Yurtdışında akademik çalışmalara kaynak olarak gösterilen, aslında ödüllendirilmeyi hak eden bir arşiv çalışması yüzünden tutuklanan Emin Şakir’in özgürlüğünü istiyoruz.

Bir an önce hukuki sürecin işletilmesini, Emin Şakir hakkındaki iddianamenin tamamlanmasını, duruşma tarihinin belli olarak yargılamanın başlamasını talep ediyoruz.

Hem Türkiye içinden, hem de Almanya’dan Avustralya’ya kadar dünyanın pek çok ülkesinden Emin Şakir’le dayanışma gösteren tüm dost ve yoldaşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Bugün aynı zamanda Emin’in doğum günü. Yoldaşımız 31. yaş gününü maalesef cezaevinde kutluyor. Biz de buradan yollayacağımız kartlarla hem onun doğum gününü kutlayacak hem de her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade edeceğiz.

Arşivcilik ve gazetecilik suç değildir!

Emin Şakir’e özgürlük!"

Açıklamanın ardından PTT'den toplu olarak doğum günü kartları atıldı.

"Emin Şakir'e özgürlük" yazılarının tümüne ulaşmak için tıklayın.

Bültene kayıt ol