Sosyalist İşçi: “Emin yoldaşı serbest bırakın!”

09.01.2018 - 14:03
Haberi paylaş

Sosyalist İşçi gazetesinin son sayısında, DSİP üyesi Emin Şakir'in özgürlüğü talep edildi:

Bu satırlar yazılırken DSİP üyesi Emin Şakir’in tutukluluğunun 36. günü. OHAL fırsatçılığıyla binbir irrasyonel gerekçeyle, adaletsizce tutuklanan binlerce insan yeni yıla cezaevlerinde girdi. Tutukluluğunun birinci ayında yoldaşları Emin Şakir’in derhal serbest bırakılması talebini sosyal medya kampanyasıyla bir kez daha dillendirdi.

Emin Şakir’in tutukluluğuna avukatının yaptığı itiraz mahkeme tarafından reddedildi. Yeni yıla girmeden dava süreciyle ilgili yaşanan son gelişme ise iddianamenin hazırlanmış olduğu bilgisiydi. Avukatları ve yoldaşları iddianame henüz mahkeme tarafından kabul edilmediği için, içeriğinden haberdar değil. Savclığın iddianameyi tamamlamış olması avukatlar tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Gönderdiği son mektupta cezaevindeki gündelik rutinin yanı sıra OHAL döneminde kısıtlanan haklara da değinen Emin’in avukatıyla yaptığı görüşmelerde kapı açık bırakılıyor, konuşmaları dinleniyor. Emin yoldaşın aktardığına göre keyfi olarak bazı mektuplar iletilmiyor. Revire çıplak aramaya maruz kalarak gidiliyor.  Böyle keyfi uygulamalar için dilekçelerle sürekli yapılan itirazlara OHAL gerekçe gösteriliyor.

Emin yoldaşa gönderilen kitapların teslim edilmemesi önemli sorunlardan bir tanesi. Benzer bir keyfi muamele başka cezaevlerinde de yaşanıyor. Yakın zamanda bir cezaevine gönderilen Küçük Prens, Peter Pan, Ali Baba ve Kırk Haramiler gibi kitapların bile OHAL süreci gerekçe gösterilerek teslim edilmediği orata çıkmıştı. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından benzeri hak kısıtlamaları özellikle cezaevlerinde arttı. Başta kitap yasağı olmak üzere, avukat görüşlerinin dinlenmesi vb. tutuklu ve hükümlü haklarını çiğneyen tüm uygulamalara derhal son verilmelidir.

(Sosyalist İşçi)

Fotoğraf: DSİP Ankara il örgütünün düzenlediği bir toplantıdan Emin Şakir'e özgürlük talebi

"Emin Şakir'e özgürlük" yazılarının tümüne ulaşmak için tıklayın.

Bültene kayıt ol