ODTÜ’de gece baskınıyla ağaç katliamı

10.09.2017 - 19:01
Haberi paylaş

ODTÜ ile Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokolün hemen ardından bir gece baskınıyla ODTÜ arazisindeki 4,8 kilometre alandaki ağaçları kesti.  

Tartışmalara yol açan ODTÜ’den yol geçirme projesinde yeni protokolün imzalanmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ’de ağaç kıyımına başladı. ODTÜ yönetimi, Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle ODTÜ’ye zarar vermeyeceği sözleri unutuldu. Bu akşam saatlerinde ODTÜ arazinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait 100 iş makinesi, 400 kamyon ve yüzlerce polis gece baskını ile 4.8 kilometrelik yeni yol çalışmasına ODTÜ Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi’nin bulunduğu bölgeden ağaçları keserek başladı. 

ODTÜ’lülerden tepki

ODTÜ arazisindeki ağaçların taşınarak, yol yapılmasına tepki gösteren ODTÜ Mezunları Derneği, kampüs önüne gelerek, çalışmalara tepki gösterdi. Ellerinde fidan taşıyan öğrenciler, 'Rektör istifa' sloganları attı. CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın da destek verdiği grup adına basın açıklaması yapan Yeşil Ankara Platformu, ODTÜ ormanlarının polis ve TOMA'lar eşliğinde katledildiğini savunarak, bu çalışmaların kente zarar veren bir rant projesi olduğunu söyledi.

(Cumhuriyet)

Bültene kayıt ol