HDP'den İstanbul'da “Hayır” mitingi: İnadına barış!

08.04.2017 - 17:01
Haberi paylaş

Halkların Demokratik Partisi'nin bugün Kadıköy'de Yeni Salı Pazarı'nda düzenlediği "Hayır" mitingine binlerce yurttaş katıldı.

Miting alanına tutuklu HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın olduğu "İnadına barış inadına HDP", "Memleket şirket, başkan patron olacak", "Tüm toplumu bir başkan mı temsil eder?", "Biz halkız, gücümüz birlik, sözümüz Hayır" , "Birlikte güçlüyüz. Kadın direnişi ve özgürlük kazanacak" ve farklı dillerde "Hayır" pankartları asıldı.

HDP Şişli İlçe Örgütü, Diyarbakır'daki Newroz gösterisinde öldürülen Kemal Kurkut'u andı. Alanda referandumda müşahit olmak isteyenler için kayıt masası açıldı.

Savaş düzenine hayır

Mitingde konuşan Sırrı Süreyya Önder, "Bu savaş düzenine hep beraber hayır diyeceğiz" dedi.

Önder, “Bu ülke bir cennet bahçesidir. En cömert kara topraklardan bir tanesidir. Bu topraklar mehter marşı, İzmir marşı aralığına mahkûm olmayacaktır. Üçüncü bir yol vardır” diye konuştu.

Kaddafi, Esad, diktatörlerin sonu belli...

Ahmet Türk ise mitingde şöyle konuştu:

"17 Nisan her şeyin sonu değildir. Demokratik değerlerle tanışmış bir Türkiye istiyorsak halkların birlikteliğini kuralım. Bugüne kadar yürütülen politika Kürtleri Türklere karşı kışkırtmak, Türkleri Kürtleri kışkırtmak olmuştur. Halklarımızı karşı karşıya getirerek iktidarlarını sağlamlaştırmak istediler. Bunun için bize büyük görev düşüyor. Bunun için halkların birlikteliğini kuracağız. 

Tekçiliği gördük, diktatörleri gördük. Libya, Irak ortada. Saddamların, Mübareklerin sonu belli. Özgürlüğü alınmış halklar asla ve asla diktatörlüğü kabul etmezler. İşte Mübarek, işte Saddam, işte Kaddafi, işte Esad… Biz bugün geleceğimize sahip çıkmazsak çocuklarımızın geleceğini karatacağız. İnanıyorum ki bu zorlukları aşacak, halkların özgür birlikteliği ortaya koyacak politikaları oluşturacağız."

Bültene kayıt ol