Kadınlar adalet, barış ve eşitlik için bir araya geldi

04.09.2016 - 12:09
Haberi paylaş

1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında savaşa karşı ses çıkarmak, gerçek ve kalıcı barışta ısrar etmek için kadınlar dün Kadıköy’de buluştu. Barış İçin Kadın Girişiminin çağrısıyla Süreyya Operası önünde  bir araya gelen kadınlar, savaş değil kalıcı çözüm istedi.

"Silahlar sussun, barış konuşsun" pankartı açan kadınlar üzerinde barış yazan Kürtçe, Ermenice, Türkçe dövizler taşıdı. Kadınlar alkış ve zılgıtlarla oturma eylemi gerçekleştirdi. Eyleme HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da destek verdi.

Kadınlar adına açıklamayı yapan Sezen Yılmaz geçtiğimiz 1 Eylül’den bu yana çok şeyin değiştiğini söyledi.

Bir yılda savaş nedeniyle bölge kentlerinde 1552 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydeden Yılmaz, “Barış isteyecek kimse kalmadı neredeyse. Savaşın, tankların, silahların sesi yükseldikçe umudun sesi küçüldü” dedi. Kadınlar olarak savaşı kabul etmediklerini ve barış demenin suç olmadığını dile getiren Yılmaz "Bu süreçte gerçek ve kalıcı bir barışı umut etmeye ihtiyacımız olduğunu" söyledi.

“Biz kadınlar savaş istemiyoruz. Nefretle, hiddetle, gerilimle var olmak istemiyoruz. Ölüm istemiyoruz. Her koşul altında kadınların hayatlarının, özgürlüklerinin sınırlandırılmasına tanığız. Kimimizin evde, kimimizin sokakta hayatlarımıza düşen bu şiddetin, bu adaletsizliklerin, bu zulmün, hakikatin böylesine anlamını yitirmesinin, yoksullaşmanın ve yoksunlaşmanın mağduru olduk” diyen Yılmaz, barış ve hakikat haklarından vazgeçmediklerini haykırmak için sokaklarda olduklarını ifade etti.

Kolombiya hükümeti ve FARC arasında imzalanan barış anlaşmasını hatırlatan Yılmaz,“Kolombiya’da mümkün olan yol, burada niçin mümkün olmasın? Soruyoruz: Hepimizin hayatları, hayalleri bu kadar mı değersiz? Bizim için, biz kadınlar için değil” dedi. Kadınlar eylemlerini slogan ve zılgıtlarla bitirdi.

(Evrensel)

Bültene kayıt ol