Ankara ve İzmir'de Orlando katliamı anmaları: “Ezilenler hep beraber kazanacak”

15.06.2016 - 10:05
Haberi paylaş

Orlando'da 49 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan homofobik katliamın kurbanları, dün akşam Ankara ve İzmir'de anıldı.

Ankara'da Kuğulu Park'ta bir araya gelen homofobi karşıtları, Orlando'da ölenleri andı. Anmada ölenler için bir dakikalık sarılma eylemi yapıldı. Forum şeklinde gerçekleştirilen anmada, Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinden konuşmacıların yanısıra farklı örgütler adına ve bireysel konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ortak vurgusu, bunun LGBTİ'lere dönük homofobik bir eylem olduğunu söylemeden bu saldırıya karşı çıkılamayacağı oldu.

Anmada söz alan DSİP üyesi Canan Şahin, "Ölülerimizi göçmen karşıtlığı ve savaş politikaları için kullanmalarına izin vermeyeceğiz. Trump, Le Pen, UKIP LGBTİ'lerin müttefik olamaz. Bu katliamın medeniyetler çatışması tezlerine malzeme edilmesine izin vermeyeceğiz. Yoldaşlarımız dünyanın her yerinde, ezilenler hep beraber kazanacak" dedi.

İzmir'de dayanışma vurgusu

Orlando'da öldürülenler için İzmir'de Alsancak İskelesi önünde buluşan LGBTİ hakları aktivistleri sessiz bir anma yaptı. 100'den fazla aktivistin bir araya geldiği anmada ana vurgu dayanışmaydı.

DSİP İzmir İl Örgütü, 17 Haziran Cuma günü saat 19:00'da Siyah Pembe Üçgen İzmir'den Erdem Gürsu'nun da katılımıyla LGBTİ bireylerin özgürlük mücadelesini tartışacak. Toplantıyla ilgili daha detaylı bilgi için tıklayın.

Bültene kayıt ol