(Video) Hrant'ın Arkadaşları: “Adalet talebimizi ilk günkü inatla haykırıyoruz”

19.04.2016 - 09:51
Haberi paylaş

Hrant Dink cinayetine ilişkin birleşen iki davanın ilk duruşması bugün görülüyor. Hrant'ın Arkadaşları, her duruşma öncesi olduğu gibi adliye binası önündeydi.

Saat 10:00'da Çağlayan Adliyesi önünde buluşan Hrant'ın Arkadaşları, "Biz bitti demeden bu dava bitmez", "Hrant için adalet için" ve "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz" sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını Emel Kurma okudu.

Açıklamanın metni ve kaydı şöyleydi:

"Bugün 19 Nisan 2016. 9 yıl 3 ay geçti arkadaşımız katledileli. Bugün birleştirilen davanın ilk celsesini izlemek için adliye önündeyiz.  

Acısı kadim bu topraklarda vicdanın yürekli bir sesi olabilmeyi başarmış Hrant Dink'in gerçek katillerinin yargılanması adına ilk günden bu yana sürdürdüğümüz hukuk mücadelemizde işaret ettiğimiz yerlere daha yeni yeni dönülüp bakılıyor. Bakmakla mı kalacaklar yoksa çırılçıplak ortada duran gerçekleri görecekler mi bilmiyoruz.

Bilmiyoruz çünkü kamu görevlilerinin bir şekilde bu cinayete yol vermiş, göz yummuş hatta azmettirmiş olmasına ilişkin makul şüphemizle yargılanmaları talebimiz, bunca yıl sonra ancak tuhaf ilişkiler ağının içine düştüğü iktidar savaşı sonunda gerçekleşti. Davalar birleştirildi, kamu görevlilerinin bir kısmı hakim karşısına çıkacak. Yargının en üst iddia makamının ısrarla talep ettiği üzere dönemin valisi ise hala bu yargılamadan muaf tutulmaya çalışılıyor. Her fırsatta alnının ak olduğunu söyleyenlerin yargı karşısında hesap vermekten imtina etmelerinin sebebi ne olabilir ki?

Biz adalet talep ediyoruz. Kimin ak kimin kara, kimin ordan kimin burdan olduğuna bakılmaksızın yapılacak yargılama ile bu kalleş cinayete ortak olmuş her kim varsa hesap versin istiyoruz. Hrant Dink’in vücudunda bu ülke insanlarının kardeşliğine kast etmiş, yüzyıllardır serpilegelmiş nefret tohumlarını yeşertmeye yeltenmiş herkesin ama herkesin hak ettikleri cezayı almasını istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz?

Kanın kana, kinin kine karıştığı bugünlerde Hrant Dink gibi bir sesin eksikliğini daha çok hisseden bizler, adalet talebimizi ilk günkü inatla bir kez daha haykırmak için burdayız. 3 gün sürecek yargılamayı takip etmek için Çağlayan Adliyesi’nde olacağız.

Hrant İçin Adalet İçin…

HRANT’IN ARKADAŞLARI

Gerçek katilleri hak ettikleri cezayı alana, bu alçak cinayetin hesabı tüm ortaklarından sorulana kadar…

Biz bitti demeden bu dava bitmez..."

Bültene kayıt ol