(Video) Türk Sahil Güvenliği, Suriyeli mültecilerin botunu batırmaya çalıştı

19.03.2016 - 17:39
Haberi paylaş

Türk Sahil Güvenlik ekibi, içinde beş kadın ve on beş çocuğun bulunduğu kırk kişilik şişme bota saldırırken kameralara yakalandı.

Olay, 18 Mart günü sabah 8:00 sularında Yunanistan'ın bir adası olan Agathonisi açıklarında gerçekleşti. Sahil güvenlik ekibi, Türk karasularından çıkması için botu takip etti. Bu olay, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin mülteciler için yaptığı, AKP'nin 6 milyar euro ve vizesiz Avrupa'ya seyahat karşılığında mültecilerin Avrupa'ya akışını engellemek için anlaşma yaptığı günlerde gerçekleşti.

Mülteci botu, yolunun kesilmesinden kaçınmak için zigzag yaparak gitmeye başladı. Bu esnada, Türk Sahil Güvenlik botu, makinasını etkisiz hâle getirmek için mültecilerin botuna vurmaya başladı. İlk önce kürekle vurdular, sonrasında ise çapa çekmek için kullanılan üç metrelik kancayla saldırdılar. Mültecilerin botunun motorunu durdurmayı ve yakıt bağlantısını koparmayı denediler. Sonrasında Sahil Güvenlik gemisi, mülteci botunun etrafında dönerek onu yarattığı dalgalarla batırmaya çalıştı.

40 dakikalık takip sonrasında, mülteci botu Yunanistan karasularına girdi.

Bültene kayıt ol