Ankara'da Filistin için iki protesto: Katil İsrail Refah'tan defol!

30.05.2024 - 10:45
Haberi paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu Sakarya Caddesi'nde, Direniş Çadırı, Filistin için Bin Genç ve Filistin'e Özgürlük Platformu Güvenpark'ta eylemdeydi.

Refah kentinde zorla yerinden edilen Gazze'lilerin sığındığı çadır kampın İsrail savaş uçaklarıyla bombalanması bardağı taşıran son damla oldu. Yeni bir protesto dalgası başladı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bu kez Filistin için sokağa çıktı. 

Sakarya Caddesi'nde toplanan kamu emekçileri "Filistin'deki katliamı durdurun" dedi.

Ankara'da eylemin diğer adresi ise Kızılay Meydanı'ndaki Güvenpark oldu.

Havuz başında toplanan Direniş Çadırı, Filistin için Bin Genç ve Filistin'e Özgürlük Platformu aktivistleri önce polis engellemesi ile karşılaştı.

Yapılan müzakereler sonrası eylem hakkı kazanıldı. 

Protesto, Filistin'e Özgürlük Platformu aktivisti Selin Tuksal'ın okuduğu basın açıklaması ile başladı.

Açıklamada öne çıkan vurgu şu oldu:

"Refah’ta gerçekleşen katliam dünya bu işgal devleti durdurmadığı için gerçekleşmiştir. Bir daha olmamasını istiyorsak net olarak bu işgal davetinin tecridi için meydanlarda olmaya ve bu talepleri her yerde haykırmaya devam edeceğimize söz veriyoruz ve bu topraklarda yaşayan halkları bu çağrıyı yükseltmeye ve Filistin halkının yanında tarihin doğru gösterdiği yerde olmaya davet ediyoruz."

"Katil İsrail refahtan defol", "Yaşasın küresel intifada", "Nehirden Denize Özgür Filistin" sloganlarıyla kesilen basın açıklamasının ardından oturma eylemine geçildi.

Burada konuşmalar yapan Direniş Çadırı ve Filistin için Bin Genç temsilcileri İsrail'e petrol akışının Türkiye ve Azerbaycan tarafından sağlandığına dikkat "Vanaları kapat ilişkileri kes" dedi. Ayrıca Filistin direniş selamlandı. 

Bir saatten fazla süren oturma eyleminde Filistin direniş şarkıları çaldı. Topluluk Filistin ile dayanışan birçok slogan attı.

Uzun yıllar sonra uasaklı Kızılay'da yapılan eylem göstericilere moral verdi.

Bültene kayıt ol