Gazze'de soykırıma, Orta Doğu'da savaşa hayır!

14.04.2024 - 14:09
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin (DSİP) açıklaması:

"İsrail'in 7 Ekim sonrası Filistinlileri toptan cezalandırma girişimi hayatları karartırken, bölgesel çatışmaları körükleyip daha büyük bir savaş riskini artırıyor.

Gazze'nin işgali 7. ayına girdi. ABD ve Batılı müttefiklerinin desteğiyle Gazze'ye saldıran İsrail devleti, 33 binden fazla Filistinliyim öldürdü. Yüz binlerce kişi yaralandı. Gazze, İsrail'in hava saldırıları sonucu yerle bir edilirken Refah kentine sürülen 1 milyondan fazla Filistinli açlığa, susuzluğa, salgın hastalıklara mahkum edilmiş durumda.

Aşırı sağcı Netanyahu liderliğindeki savaş kabinesi, yapılan tüm ateşkes çağrılarını reddedip insani yardım girişlerini engellerken, sırada Refah'a saldırının olduğunu söylüyor.

Siyonist işgalciler bu cüreti ABD, İngiltere ve Almanya gibi emperyalist devletlerin desteğinden alıyor. Orta Doğu'daki bölgesel güçlerinin çoğunun İsrail'e karşı tutum almaması soykırıma girişenlerin işini kolaylaştırıyor.

İşgal ve savaşın şiddetlenmesinden bu yana, Filistin'e özgürlük için dünyanın dört bir yanında sokakları dolduranlar daha büyük savaş tehlikesini önlemek için İsrail'in yenilmesi, desteklenmemesi çağrıları yapıyor.

Kızıldeniz'de İsrail'e mal ve sevkiyat akışını önlemeye çalışan Husileri, yok etmek için Yemen emperyalist ittifak tarafından bombalanıyor.

İsrail ordusu, bölgesel rakibi İran'ı hedef almaktan da çekinmiyor.

1 Nisan günü İsrail savaş uçakları Suriye'deki İran Başkonsolosluğu'nu vurdu. Burada ikisi general yedi üst düzey İran yöneticisi öldürüldü.

14 Nisan gece yarısı ise İran, sihalar ve füzelerle İsrail'i doğrudan hedef alan misilleme saldırısı düzenledi.

Bu tehlikeli bir tırmanıştır. Gazze'de acil ateşkes sağlanması, İsrail'e verilen uluslararası desteğin son bulması, siyonist ordunun Gazze'den çekilmesi sadece Filistin halkının hayatını kurtarmakla kalmayacaktır. Daha büyük bir savaş tehdidi böylelikle engellenebilir.

Filistin'e özgürlük mücadelesini daha da büyütmenin tam zamanı. Bu, insanlığın ortak davasıdır.

Halkın baskısı sonucu Türkiye'nin bazı kalemlerde İsrail'e sevkiyatı kısıtlaması yetmez. Soykırımcılarla tüm ekonomik ve siyasi ilişkiler kesilmelidir.

Emperyalizme ve sömürgeciliğe karşı birleşelim."

14.04.2024

Bültene kayıt ol