CHP'nin Afyon'daki ırkçı adayına büyük tepki

07.03.2024 - 08:53
Haberi paylaş

Suriyeli göçmenleri kovmayı, DEM Parti'ye belediye kapılarını kapatmayı vaat eden Afyon adayı Burcu Köksal, genel başkanı Özgür Özel'e de rest çekerek "sözlerimin arkasındayım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel bugün Afyonkarahisar’da Belediye Başkan Adayı ve CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ile miting düzenledi.

Burada konuşan Burcu Köksal, “Belediye başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç, bütün siyasi partilere açık olacak. Onlar bunu söyleyemez, AKP'nin adayı bunu söyleyemez. Onlar ancak yaygara koparır, kapalı kapılar ardından pazarlık yaparlar” dedi.

CHP lideri Özgür Özel, daha sonra Uşak'ta düzenlediği mitingde konuya ilişkin açıklama yaptı.

Özel, “Demin Afyon’dan geldim ve Burcu Başkandan da selam getirdim. Bu sırada Afyon’da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu, ‘aman başkanım sen düzelt’ dedi. Afyon belediyesinin de, Uşak belediyesinin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara açıktır” diye konuştu.

Irkçı Burcu Köksal ise CHP'li bir TV yorumcusu aracılığıyla sözlerinin arkasında olduğunu belirtti. Kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuşmasının videosunu yayınladı.

DEM Parti seçmenlerinin yoğun tepkisiyle karşılaşan Köksal, aynı zamanda CHP'li seçmenler tarafından İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin'de seçimleri kaybettireceği için eleştirildi. Sosyal medyada yorum yazan binlerce kişi Özgür Özel'e çağrı yaparak ırkçı adayı kovmasını istiyor.

Bültene kayıt ol