Celalettin Can: Özgürlük denebilirse bugün özgürlüğüme kavuştum ama bir tarafım buruk

19.12.2023 - 20:47
Haberi paylaş

Ömrünün 20 yılını hapiste geçiren 78'liler Girişimi sözcüsü Celalettin Can, hastalığına ve şartlı tahliye kurallarına rağmen düşünce ve ifade özgürlüğü ihlal edilerek zindana alınmıştı. Nihayet serbest bırakıldı.

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla bir günlük yayın yönetmenliği yaptığı için 109 gündür cezaevinde tutulan Can, tahliye oldu.Yeni adıyla Marmara, bilindik ismiyle Silivri hapishanesinden çıkıktından sonra şunları söyledi:

"Özgürlük denebilirse bugün özgürlüğüme kavuştum ama bir tarafım buruk. Benim durumumda hatta daha kötü olan yüzlerce arkadaşı cezaevinde bırakarak çıktım. Çok haksız, hukuksuz bir şekilde orada yatıyorlar. Sadece Marmara'da değil, Türkiye'nin her tarafında denetimli serbestlik hakkında insanları yararlandırmıyorlar. Türkiye'nin demokratik, ilerici güçleri muhakkak cezaevi sorununa el atmalı. Örgütler, milletvekilleri, dernekler sayesinde bırakıldım. Bu dayanışma bütün demokrasi mücadelesi gösteren tutsaklara gösterilsin. Dostlarımız serbest bırakılsın"

 

Bültene kayıt ol