İnsan zincirine çağrı: Filistin'e özgürlük! Soykırımı durduralım!

28.11.2023 - 10:11
Haberi paylaş

Filistin'e Özgürlük kampanyası 9 Aralık'ta Kadıköy'de buluşma çağrısı yaptı: "Birinci İntifadanın yıldönümünde, Filistin’in özgürlüğü için bir arada, yan yanayız. Sen de gel!"

Kampanyanın  ilk bildirisi ve eylem çağrısı:

Gazze benzeri görülmemiş bir saldırı altında. Filistin halkı haftalardır bombalanıyor, katlediliyor, her bir saatte 10 çocuk hastaneler ve sığınak olarak kullanılan Birleşmiş Milletler binalarının İsrail ateşiyle yerle bir edilmesi nedeniyle ölüyor.Yaşanan, Gazze’nin insansızlaştırılması girişimidir. 21. yüzyılın ilk çeyreğinde tüm insanlığın gözünün önünde bir soykırım girişimi yaşanıyor.

İsrail’in derhal durdurulması için tek bir saniye bile kaybetmeden harekete geçilmeli. Tüm yurttaşları, sivil toplumkuruluşlarını, sendikaları, barışı savunanları, savaşlara,işgallere ve ırkçılığa karşı olanları, İsrail’in ABD destekli savaş suçlarıyla dolu işgalinin hemen durdurulması, Filistin'in Özgürlüğü için birlikte, yan yana ses çıkarmaya çağırıyoruz.

9 Aralık’ta, Birinci İntifada’nın yıl dönümünde hepberaber Kadıköy Bahariye Caddesi’nde insan zinciriyle İsrail'e dur diyeceğiz. Ölen Filistinliler, çocuklar, kadınlar sadece bir istatistik değil, kaybettiğimiz tüm insanların bir hikayesi var. Ölen çocukların isimlerini duyuracağımız insan zinciri saat 17.00’de.

İNSAN ZİNCİRİ
9 ARALIK 2023 CUMARTESİ - 17.00
KADIKÖY SÜREYYA OPERASI ÖNÜ
FİLİSTİNE ÖZGÜRLÜK!
Soykırımı durduralım!

Gelin hep birlikte Netanyahu’nun ve İsrail devlet mekanizması içinde savaş suçu işleyen herkesin savaş suçlarından yargılanması için birlikte ses çıkaralım.
9 Aralık ayrıca Uluslararası İnsan Hakları Haftası. Bu bağlamdaFilistin’de işlenen tüm insanlık suçlarını gündeme getireceğiz.

Türkiye bir yandan Filistin halkının yanında gibi görünürken bir yandan da İsrail’le ikili ilişkilerini, askeri ve ticari işbirliklerini sürdürüyor. Son 20 yılda Türkiye-İsrail arasında ticaret hacmi yüzde 530 arttı. Türkiye'nin dış ticaretinde İsrail 10. sırada.Türkiye’den şirketlerin İsrail’de enerji yatırımları var.
İsrail’le anlaşmalar hemen askıya alınsın.

İsrail’e karşı çıkarken genel olarak yahudileri, özel olarak daTürkiyeli Yahudileri suçlayan, ırkılık yapan, antisemitist yaklaşımları benimseyenlere de ses çıkartmak için 9 Aralık’ta buluşalım.

9 Aralık'ta Gazze'de hastaneleri vurarak Filistinlilere “buradakalırsanız ölürsünüz” mesajı veren israil'e, savaş suçlularına karşı hep birlikte ses çıkaralım.

Filistin’e Özgürlük

DAYANIŞMAYA SEN DE KATIL!

Soykırımı durduralım!

Savaş suçlularını yargılayalım!

İletişim: [email protected]

Bültene kayıt ol