Uluslararası boykot çağrısı: 'Zorlu Holding soykırımın ortaklarından birisidir'

28.11.2023 - 09:30
Haberi paylaş

Gazze'ye yakıt ve elektrik akışı işgal rejimi tarafından kesilmişken, Türkiye'nin en büyük 50 şirketinden biri olan Zorlu Holding, İsrail elektriğinin yüzde 7'sini sağlamaya devam ediyor.

2011'den itibaren İsrail'e yatırımlarını yoğunlaştıran holding, ülkedeki üç elektrik santraline ortak.

Holdingin sahibi Ahmet Nazif Zorlu, 1 milyar 400 milyon dolar servetiyle Türkiye'nin en zengin 24. kişisi. Erdoğan ve AKP tarafından birçok kez ödüllendirildi.

İsrail'e Karşı Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar Hareketi (BDS) şu çağrıyı yaptı:

"Zorlu Holding’in ortağı olduğu bu santraller, yıllık 1000 MW’ın üzerinde elektrik üreterek işgal rejiminin yıllık ihtiyacının en az yüzde 7’sini karşılıyor. Bu santrallerden üretilen enerji, işgalin yayılmasına ve güç kazanmasına hizmet ediyor. Bu santrallerden birisi Aşkelon yakınlarında, diğeri Necef Çölü’nde, bir diğeri de Aşdod yakınlarındadır.

Gazze’de yaşayan Filistinliler bugün elektrik ve yakıta erişemezken, hastaneler sağlık hizmeti veremeyecek duruma gelmişken, Zorlu Holding Gazze Şeridi’ni çevreleyen bu bölgelerde faaliyetlerini sürdürerek, işgal gücüne saldırılarını sürdürebilmesi için ekonomik ve lojistik destek sunmaya devam ediyor.

İsrail işgal gücünün uzun yıllardır Filistin halkına karşı yürüttüğü ırkçı, sömürgeci politikaya, süreklilik arz eden askeri saldırılarına ve savaş suçlarına karşı Zorlu Holding’in yöneticileri, yaşananların kendilerini ilgilendirmediğini, işgal topraklarındaki yatırımlarına devam edeceklerini açıklıyor. Zorlu Holding, işgal gücünün hizmetine sunduğu faaliyetleri nedeniyle, Filistin halkına karşı yürütülen soykırımın ortaklarından birisidir.

Filistin halkının çağrısı üzerine; Filistin halkının özgürlük mücadelesine el vermek isteyen herkesi, Zorlu Holding işgal rejimine güç veren yatırımlarını geri çekinceye dek, Zorlu Holding’e bağlı şirketleri boykot etmeye, hisselerini elden çıkarmaya, Zorlu Holding’e ait alışveriş ve kültür-sanat mekânlarına gitmemeye, sanatçı ve kültür-sanat emekçilerini de Zorlu PSM sahnelerine çıkmamaya çağırıyoruz."

Bültene kayıt ol