Yurtlar ve kampüsler ayakta: Ölmeye değil okumaya geldik!

27.10.2023 - 09:47
Haberi paylaş

Aydın'da KYK yurdundaki asansörde üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın feci şekilde can vermesi KYK yurtlarında ve kampüslerde protesto ediliyor.

Arkadaşlarının bozuk asansörde hayatını kaybetmesini protesto eden Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerinin kent merkezinde düzenlediği barışçıl protesto, polis şiddetiyle karşılaştı. Bir öğrencinin polis tarafından çiğnenmesi öfkeyi daha artırdı.

  • İstanbul: Cevizlibağ Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler, Zeren Ertaş için yurt bahçesinde basın açıklaması ve yürüyüş yaptı.
  • İzmir: Ege Üniversitesi Kız Yurdu, Zübeyde Hanım bloğu ve Bayraklı KYK yurdundaki öğrenciler Zeren Ertaş için yürü ve KYK yurtlarındaki kötü durumun düzeltilmesini istedi.
  • Bursa: Uludağ Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri Zeren Ertaş'ın ölümünü protesto etti.
  • Antalya: Bezmi Alem, Akdeniz, Şehzade, Muratpaşa ve Elmalı KYK yurtlarında bulunan öğrenciler, gece saatlerinde yurt içlerinde bir araya gelerek yürüyüş ve oturma eylemleri yaptı. Öğrenciler, "Akdeniz uyuma, kardeşine sahip çık", "Katil KYK" ve "Zeren ölmedi, kalbimizde yaşıyor" sloganı atarak, olayın kaza değil ihmal ve cinayet olduğuna dikkat çekti. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir araya gelen öğrenciler ise oturma eylemi gerçekleştirdi. 
  • Adana: Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak KYK yurdunda da gece saatlerinde bir araya gelen öğrenciler, Ertaş'ın ölümünü "KYK uyuma kardeşine sahip çık" sloganını attı.
  • Sinop: Sinop Seyyid İbrahim Bilal KYK Yurdu Müdürü, Zeren Ertaş için eylem yapan öğrencilere "Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre" sözlerini sarf etti. Yurt müdürünün sözleri, büyük tepki çekti.

Kampüslerde eylemler

  • Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Aydın KYK yurdunda hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın ölümünü protesto etti. 
  • Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, Aydın'da Zeren Ertaş'ın yurtta hayatını kaybetmesini, öğrenci intiharlarını ve yemekhane zamlarını kınadı.

Tacize protesto

Diyarbakır'da İvaz Bin Ganem Kız Öğrenci Yurdu yolunda bir öğrenci tacize uğradı. Yurttaki öğrenciler protesto etmek için yurt bahçesinde eylem yaptı. Destek olmak isteyen erkek öğrenciler engellendi.

Bültene kayıt ol