Kara harekatına hayır

19.10.2023 - 12:22
Haberi paylaş

Biz bu satırları yazdığımızda İsrail ordusu Gazze’ye kara saldırısına başlamak üzereydi. İşgal altındaki Gazze’de insanlar zaten çok zor koşullarda yaşıyorlardı. Bir haftadır elektriğe, sağlık hizmetlerine gıdaya ulaşmak tamamen zorlaşmıştı. İsrail bir haftadır Gazze’yi yakıp yıkıyordu. Şimdi, batılı emperyalist devletlerin desteğini de arkasına alarak topyekün bir imha savaşına başladı.

Bir gün önce 100 binlerce Filistinliye Gazze‘yi terk et çağrısı yapma cüretini kendinde bulan İsrail şimdi kara harekatıyla küçücük bir alana sıkıştırdığı Filistinlileri hiçbir ayrım gözetmeksizin katletmeyi hedefliyor.

Bu işgale seyirci kalamayız. Tüm dünyada, Türkiye’de savaş karşıtları, emek örgütleri, sosyalistler, demokratlar, barıştan yana olanlar, İsrail’in bu kitlesel cinayet girişimine dur demek için acil bir şekilde sokaklara çıkmalı, harekete geçmeli.

Tüm dünyada savaş karşıtları kendi ülkelerindeki iktidarların İsrail’e acil yaptırım uygulaması için baskı yapmalı.

Şimdi Filistinle dayanışmak için ses çıkartma zamanı, harekete geçme zamanı, iktidarın İsrailli tüm ilişkileri askıya alması için talepleri yükseltmenin zamanı. 

Şu noktayı hatırlatmayı bir görev olarak görüyoruz: İsrail’in katliamlarının sorumlusu Yahudiler değildir. İsrail devletidir. İsrail’deki rejimdir. Antisemitizm birleşik bir savaş karşıtı hareketin önündeki ırkçı bir bariyerdir. 

Herkesi Filistin halkıyla dayanışmaya, savaşa ve ırkçılığa dur demeye çağırıyoruz.  

Özellikle tüm emek örgütlerini, başta sendikal konfederasyonları İsrail terörünü durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz.

Karşı karşıya olduğumuz şey apaçık bir soykırım girişimidir. İsrail Filistin’i Filistinlilerden arındırmak için harekete geçti. Bu etnik temizlik girişimine karşı hemen harekete geçmek zorundayız.

Sadece batılı emperyalist güçler İsrail’in arkasında duruyor değil.

Lafa geldiğinde İsrail’e demediğini bırakmayan iktidar pratikte İsrail’le hem askeri hem de ekonomik tüm işbirliklerini sürdürüyor. 

Emek örgütleri, başta KESK ve DİSK, Türk-İş, Hak-İş olmak üzere sendikalar, sosyalist partiler, örgütler, girişimler, sivil toplum örgütleri, kadın örgütleri, LGBTİ+ örgütleri, Barış Vakfı, barıştan yana olan tüm demokratik güçler harekete geçmeli. Londra’da, New York’ta on binlerce savaş karşıtı sokakları doldurdu ve İsrail terörüne dur demek için ses çıkardı. Şimdi aynı adımı atmak için harekete geçme zamanı.

 

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol