Anaokullarında bir öğün yemeği çok gördüler

28.09.2023 - 10:41
Haberi paylaş

Sermaye yanlısı ekonomik politikalar, yıkıcı sosyal sonuçlar ve sağlık sorunları üretmeye devam ediyor. Anaokullarında bir öğün parasız yemek uygulaması üç yıl ertelendi.

Uygulamanın 2016'ya ertelenmesi kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Depremden etkilenen 11 ildeki anaokulu öğrencileri bu karardan muaf tutuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçen ay Şubat ayında okul öncesi ve yatılı okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verme uygulamasını kaldırmıştı.

Velilerin ve eğitim ekeçilerinin tepkisiyle karşılanan bu karar, çeşitli eylemlerle protesto edilmişti. Sağlık uzmanları, bir öğün bedava yemeğin kaldırılmasının çocukların sağlığı açısından büyük bir risk oluşturduğu uyarısını yapıyor.

MEB ise bu konuda "tasarrufa gitmekte" ısrarlı. Tasarruf, yani kesinti bakanlık bütçesinin diğer kalemlerinden öğrencilere verilen 1 öğün yemekten yapılıyor.

Vergilerimiz ve bütçe eğitim ile sağlık ve başta olmak üzere kamu hizmetleri için harcanmalı. Erdoğan yönetimi ise tam tersine patronları ihya etmeye odaklanmış durumda.

Bültene kayıt ol