Kızamık salgını: İnkardan kabule

18.08.2023 - 09:29
Haberi paylaş

Kızamık vakaları artıyor. TTB'nin uyarılarına rağmen üç aydır aşılanma çağrısı yapmayan Sağlık Bakanı Koca, salgını sonunda kabullenerek 81 ile resmi yazı gönderdi.

Çocukken aşılamayla kolayca önlenen Kızamık hastalığı yayılıyor. 2023'ün ilk altı ayında vaka sayısı, önceki aya göre arttı. TTB aylardır Sağlık Bakanlığı'nın kızamık salgınını durdurmak için harekete geçmesini istiyor.

Daha önce salgını inkar eden Koca, İl Sağlık Müdürlükleri'ne gönderdiği yazıda “Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında yürütülen kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşı kapsayıcılığının ülke genelinde artırılması için eksik aşılı ve aşısız kişilere ulaşılması önem arz etmektedir. Eksik aşılıların yoğun bulunduğu tespit edilen yerlerde il sağlık müdürlüklerinin koordinasyonunda ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezleri tarafından oluşturulacak mobil ekipler aracılığıyla aşısız ve eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanması sağlanmalı” dendi.

Kızamık aşısı normalde 7 yaşında yapılıyordu. Fakat Covid-19 aşılması nedeniyle daha erken yaşlara çekildi. Böylece okullarda aşılama yapılamaz hale geldi. Sağlık Bakanlığı, çocukluk aşılarının tamamlanması için seferberlik ve bilgilendirme ilan etmediği için kızamık salgını ortaya çıktı.

Bültene kayıt ol