Tweet sebebiyle gazetecilere operasyon: 5 gözaltı, 1 tutuklama

25.07.2023 - 18:19
Haberi paylaş

Sabah gazeteciler Sibel Yükler ve Fırat Can Arslan’ın gözaltına alınmasıyla başlayan operasyonlar gün boyu devam etti. Delal Akyüz, Evrim Deniz, Evrim Kepenek de gözaltına alındı. İfadelerinin ardından Fırat Can Arslan tutuklandı.

Ankara’da gözaltına alınan Sibel Yükler ve Fırat Can Arslan, İzmir’de gözaltına alınan Delal Akyüz, Diyarbakır’da gözaltına alınan Evrim Deniz ve İstanbul’da gözaltına alınan Evrim Kepenek akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gazeteci Evrim Kepenek’e gözaltına alınırken plastik kelepçe takıldı. Sibel Yükler, Delal Akyüz ve Evrim Deniz adlî kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Fırat Can Arslan tutuklandı. Evrim Kepenek ise hâlen Çağlayan Adliyesi’nde tutuluyor.

“Neden paylaştın? Neden RT’ledin?”

Bianet’e konuşan avukat Nuray Özdoğan, gazetecilerin “terörle mücadelede görevli kişiyi hedef göstermek” suçlamasıyla gözaltına alındığını söyledi. Özdoğan’ın aktarımına göre gözaltında gazetecilere tek bir soru soruldu. Sibel Yükler'e, Fırat Can Arslan'ın paylaşımını neden RT ettiği, Fırat Can Arslan'a ise neden bu paylaşımı yaptığı soruldu. Gazeteciler ise bu soruya yaptıklarının gazetecilik faaliyeti olduğu, gizli bir bilgiyi değil kamusal bir bilgiyi paylaştıkları cevabını verdi.

Bültene kayıt ol