CHP İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı

06.04.2023 - 17:54
Haberi paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından bugün saat 05.00 civarında CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik olduğu düşünülen bir saldırı gerçekleştiğini duyurdu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı silahlı saldırıya uğradı. Saldırının TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP’yi hedeflediğine yönelik bir kanaat var. 

Kaftancıoğlu, “Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur.” dediği açıklamasında savcılık tahkikatının da devam ettiğini söyledi.

Seçim sürecinde bu türden saldırılar zaten demokratik olmayan seçim rekabetinde muhaliflere göz dağı vermeyi hedefliyor.

Seçim sürecinin güvenliğinde sorumlu olan İç İşleri Bakanlığı’dır. Dolayısıyla bu güvenliği ihlal eden her türden saldırıyı engellemek zorunda olan kurum budur.
CHP İl binasına yönelik saldırının failleri, kimlerle ilişki içinde oldukları, bu saldırıyı neden gerçekleştirdikleri hemen tüm kamuoyuna açıklanmalıdır.

Bültene kayıt ol