Bir kez daha duyuruyoruz: HDP kapatılamaz!

16.03.2023 - 15:17
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin (DSİP) çağrısı:

Seçim tarihinin belli olması, ittifakların ortaya çıkması ve Millet İttifakı’nın adayını ilan etmesi büyük heyecan yarattı. Bu heyecan tüm toplum ve demokratik muhalefet açısından bir gerçeğin gölgede kalmasına neden oluyor: HDP’nin kapatılma davası.

HDP, meclisteki bir başka partinin ihbarcı bir şekilde topladığı dosyaları savcılığa sunması ile açılan dava sonucunda kapatılmaya çalışılıyor. HDP hakkında dosya hazırlayan bu parti, demokratik baroların, odaların, Tabipler Birliği’nin kapatılmasını isteyen, hatta kararlarını beğenmediği için Anayasa Mahkemesi’ni bile suçlayan bir parti. HDP, diğer bütün partiler gibi yasalara uygun bir şekilde kurulmuş olan, yasal çerçeve içinde adımlar atan, yöneltilen hiçbir suçlamayı geçerli kılacak bir pratiği olmayan, 6,5 milyona yakın oy alan, Türkiye’nin üçüncü büyük partisidir.

HDP hakkındaki kapatma davası bağımsız bir yargı faaliyeti değil, yargının siyasetin tahakkümü altında olduğunu gösteren bir süreçtir. Bu yüzden hiçbir geçerliliği bulunmayan bu dava derhal sona erdirilmelidir. HDP özgür bir şekilde seçim kampanyasını sürdürmelidir.

Bizler, parlamento seçimlerinde tüm yurttaşlarımızı HDP’ye oy vermeye çağırıyoruz.

HDP’ye oy çağrısı, Kürt halkı ile batıda Türkiye işçi sınıfının mücadelesi arasında köprüler kurmanın da bir aracıdır.

HDP’ye oy çağrısı, Türk milliyetçiliğine karşı halkların eşit koşullarda kardeşliğini savunmak için toplumun ezilenlerine yapılan bir çağrıdır.

HDP’nin kapatılması durumunda -buna tüm gücümüzle karşı çıkarken, bütün kamuoyunun tüm gücüyle karşı çıkması çağrısını yaparken- bir yandan da ne Kürt halkının ne de Türkiye’de değişim isteyenlerin çaresiz olduğunu göstermek üzere Yeşil Sol Parti’yi destekleyeceğimizi tüm kamuoyuna duyururuz.  Böyle bir durumda seçimlerde tüm ezilenler açısından adres Yeşil Sol Parti olmalıdır.

Burada bir çağrı daha yapmayı gerekli görüyoruz: Ezen ulusun demokratlarının, sosyalistlerinin ezen ulusun demokratları ve sosyalistleri olduğunu unutmaması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. HDP ile kurulan ilişkinin milletvekilliği tartışmalarının ötesine geçmesi ve hem seçimden önce hem seçimlerden sonra oluşacak siyasal şekillenmede tüm ezilenlerin birlikte direniş imkanlarını geliştirmek açısından ele alınması gerektiğini düşünüyoruz.

On binlerce üyesi, onlarca belediye başkanı, eski eş Genel Başkanları, milletvekilleri, yöneticileri hapiste olan HDP ile ilişki, Kürt halkını koşulsuz desteklemek perspektifiyle sürdürülmelidir.

Bir kez daha tüm kamuoyunu HDP’nin kapatılmasına karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz.

DSİP

Bültene kayıt ol