Fenerbahçe – Konyaspor maçında “Hükümet istifa” sloganları atıldı

26.02.2023 - 16:15
Haberi paylaş

İstanbul Kadıköy'deki Şükrü Saraçoğlu stadında 25 Şubat Cumartesi akşamı oynanan Fenerbahçe-Konyaspor futbol karşılaşması öncesinde her iki tribünden onbinlerce taraftar, "Hükümet istifa” diye slogan attı. 

Taraftarlar ayrıca, “Yalan, yalan, yalan. Dolan, dolan, dolan. 20 sene oldu istifa ulan” sloganları da attı.  Tribünlerde ise “Acımız tarifsiz, başımız sağ olsun” ve “Yaşaran gözler ümit dolacak” pankartları yer aldı.

Karşılaşmanın ilk yarısının sonunda tribünlerden yükselen "Hükümet istifa" seslerini yayıncı kuruluş kıstı. Sosyal medya kullanıcıları bu "sansüre" tepki gösterdi.

Görüntüler viral oldu

Sesin kısılması, görüntülerin yayılmasını engelleyemedi. "Hükümet istifa" sloganlarının yer aldığı görüntüler, kısa zamanda sosyal medyada viral oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı görüntüleri paylaştı. 

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanşında Trabzonspor ile İsviçre'nin Basel takımının karşı karşıya geldiği mücadelede, tribünlerden “Enkaz var devlet yok, Tayyip Erdoğan istifa” sözlerinin yer aldığı bir pankart açılmıştı.

Sahalardaki protestolardan bazıları

Nisan 2019’da Beşiktaş-Ankaragücü maçında taraftar ve oyuncular ilk dakika sessizliğe bürünürken, Amedspor’lu oyuncular Kastamonu 1966 maçına “Çocuk susar, sen susma” pankartıyla çıkmıştı, 1 dakika sessiz protesto yapılmıştı.

Nisan 2019’da İstanbul seçim sonuçları tartışmasının tribünlere taşınması Beşiktaş taraftarı takımlarının Başakşehirspor ile yaptığı maçta  "Mazbatayı ver, İmamoğlu'na mazbatayı ver" tezahüratı ile başlamıştı.

15 Ocak 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Galatasaray'ın yeni stadyumu Türk Telekom Arena'nın açılışında ıslıklanmıştı. Stada gelişi anons edilirken, Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın konuşmasında adının geçtiği her an ıslıklamalar sürünce Erdoğan stadı G.Saray-Ajax maçı başlamadan önce terk etmişti.

Bültene kayıt ol