Malatya'da yıkılan iki okulda 'güçlendirme' yapılmış

26.02.2023 - 16:05
Haberi paylaş

Malatya'da, Şehit Yarbay Songül Yakut İlkokulu ve ortaokulu ile Ören Anadolu Lisesi depremde yıkıldı. Yıkılan iki okulda da 2020'de güçlendirme çalışması yapıldığı ortaya çıktı.

6 Şubat'taki Maraş merkezli iki depremde yıkım yaşanan illerden Malatya’da birçok bina yıkılırken, bazı okullar ağır hasar aldı.

Malatya'da deprem sonrası yıkılan yerlerden birisi de Akçadağ İlçesi Ören Mahallesi'nde bulunan okullar oldu. Yıkılan Şehit Yarbay Songül Yakut İlkokulu ve ortaokulu ile Ören Anadolu Lisesi'nde 2020 yılında güçlendirme çalışması yapıldığı öğrenildi.

Akçadağ Kaymakamlığı'nın internet sitesinde 21 Temmuz 2020 yılında yayınlanan haberde, "İlçemize bağlı Ören Mahallesinde bulunan Şehit Songül Yakut İlk ve Ortaokulu ile Ören Anadolu Lisesindeki okullarımızda hasar tespit çalışmalarının ardından güçlendirme çalışmalarına başlandı. Bu okullar olası bir depreme karşı güçlendirilmektedir" ifadeleri yer aldı.

Binaların güçlendirme olmasına rağmen yıkıldığını söyleyen mahalleli, "Burada en büyük doğal afet olarak deprem oldu ama öğrencilerimiz şans eseri kurtuldu. Çünkü o gün kar yağmasaydı öğrencilerimiz okula gelecekti. Burası ikinci depremde yıkıldı. Yıkıldığı anda ben karşı binada oturuyordum. Sallanmasıyla yıkılması bir oldu. 3 kat birden yıkıldı. Öğrenciler olsaydı bir tane sağ öğrenci kalmazdı. Güçlendirme çalışması yapılmasına rağmen binanın hali ortada" dedi.

Bültene kayıt ol