Çapa'nın binaları depreme dayanıklı değil

25.02.2023 - 08:38
Haberi paylaş

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli hekimler ve sağlık çalışanları ile öğrenciler, hastane önünde yaptıkları açıklamada, hastane binalarının depreme dayanıklı olmadığını duyurdu. Binalarının bir an önce depreme dayanıklı hale getirilmesini, bunun için iktidarın kaynak ayırmasını istediler.

Basın açıklamasını okuyan, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi Başkanı Ersoy Adıgüzel, şunları söyledi: 

“İstanbul Tıp Fakültesi can çekişiyor. İstanbul Tıp Fakültesi binaları depreme dayanıklı değil. İstanbul’da yaşanacak olası bir depremde, yaralıları tedavi etmek için halihazırda bekleyen sağlık emekçilerini de bulamayacaksınız. Lütfen İstanbul Tıp Fakültesi'ne adım atmak değil, koşar adımlarla yapıları yeniden yapılandırmak için bir an önce hizmeti durduralım önerisi var. Ancak hizmeti başka bir hastanede sürdürme önerimiz de var. 

Hepimiz kaygılıyız. Hepimiz gerçekten diken üstünde çalışıyoruz, güvensiz ortamlarda çalışıyoruz. Hastalarımıza hizmet verirken can güvenliğimiz yokken canımızı dişimize takarak çalışıyoruz. Çapa'nın yerle bir olmasını istemiyoruz.” 

İstanbul Tıp Fakültesi Anestezi Bölümü Öğretim Üyesi ve İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hacer Ayşen Yavru şöyle konuştu: 

“Maalesef yine, çok tarifi mümkün olmayan bir acıyla birlikteyiz. Bulunduğumuz hastaneyi, evimizden daha çok yaşadığımız yeri bir an önce sağlamlaştırmak, buradan nasıl canlı çıkabileceğimize dair bir umut yeşertmek için buradayız. Hem Cerrahpaşa'nın hem İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Kampüsü’nün bir an önce güçlendirilmesi gerekiyor. Bu kadar hastanın geldiği, bu kadar öğrencinin okuduğu, bu kadar insanın çalıştığı bir yerin mutlaka bir şekilde en kısa zamanda güven altına alınması gerektiğini düşünüyorum.” 

Bültene kayıt ol