İki hapishanede deprem isyanı şiddetle bastırıldı: 3 ölü, onlarca yaralı

09.02.2023 - 08:24
Haberi paylaş

Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi ve Maraş Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevinde tutukluların deprem isyanı askerlerin şiddetiyle bastırıldı. 3 mahpus hayatını kaybetti; onlarca mahpus yaralandı.

Deprem nedeniyle ağır yıkımın yaşandığı Hatay ve Maraş'ta, Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi ve Maraş Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan mahkûmların güvenli bölgelerdeki cezaevlerine nakil talebiyle başlattıkları isyanlar güvenlik güçlerinin şiddetiyle bastırıldı. Yaşanan şiddet video kayıtlarına yansırken Hatay cezaevinde çekilen videoda mahkûmların üzerine ateş açıldığı görülüyor. Maraş Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda çekilen videoda ise yüz üstü yere yatırılmış ve elleri arkadan bağlanmış mahkûmların darp edilmiş halleri görülüyor.

Hatay T Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan şiddete ilişkin Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 3 mahkûmun hayatını kaybettiği, 12 mahkûmun ise yaralandığı belirtildi. Açıklamada mahkûmların isyanı firar girişimi olarak nitelendirildi:

Yine Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve sosyal medyada Hatay Cezaevine ait olduğu ileri sürülen videoya ilişkin de görüntülerin Hatay'da değil Maraş Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kaydedildiği belirtildi.

Bültene kayıt ol