Bir koordinasyonsuzluk örneği daha: Madenciler Ankara'da bekletiliyor

08.02.2023 - 14:21
Haberi paylaş

Deprem bölgesine gitmek için madenciler saatlerdir Ankara’da bekletiliyor. Madenciler bir tane bile uçak gönderilmemesine tepkili: “Kimse kılını kıpırdatmıyor. Oradaki canların hakkına giriyorlar.”

Maraş merkezli depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken her geçen saniye enkaz altındakiler için daha da kritik hale geliyor. Başta Hatay, Adıyaman ve Maraş’tan enkaz altındakilerin kurtarılması için çağrılar yapılırken ve AFAD ekiplerinin yetersizliğine tepkiler yükselirken, Ankara’da yüzlerce madenci saatlerdir deprem bölgesine gitmek için bekliyor.

Dün sabah (7 Şubat) saat 8’den akşama kadar Zonguldak’ta bekletilen TTK’li madencilerin 260’ı, bu gece 12’den beri de Ankara’da bekletiliyor.

Saatlerdir uçak bekleyen madenciler öfkeli: "260 kişi gece saat 12’den beri Ankara’da bekliyoruz. Bir tane uçak bile gönderilmiyor bize. Bizi burada bekletiyorlar. Biz burada insanların canı için bekliyoruz. Her dakika önemli. Olay yerine hemen intikal etmek istiyoruz ama kimse kılını kıpırdatmıyor. Oradaki canların hakkına giriyorlar.”

TTK madencilerinin bir kısmı daha önce de deprem bölgelerine gönderilmişti. Ankara’da saatlerdir bekletilen madenciler artık oyalanmak değil, enkaz altından insanları çıkarmak istediklerini söylüyorlar.

 

Bültene kayıt ol