Antep’te deprem gecesi: "Ya soğukta donacağız ya eve gireceğiz..."

07.02.2023 - 12:03
Haberi paylaş

Antep’te tekstil işkolunda örgütlü BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, yüzlerce binanın hasar gördüğünü, kendisini her arayanın “Sokaktayız, çocuklar donuyor, evlere girmeye korkuyoruz, çadır yok mu” diye sorduğunu belirtti.

Evrensel gazetesine Antep’teki son durumu aktaran Türkmen “Elimizden bir şey gelmiyor. Antep’te parayla almak için bile çadır bulamıyoruz. Depremden etkilenmeyen illerden çadır gönderin, lütfen!” diyerek çağrı yaptı. Türkmen, soğukta çocuklarıyla bekleyenlerin, “Çocuklarımı alıp eve geçeceğim, Allah nerede canımızı alırsa artık...” dediğini aktardı.

Çadır desteği çağrısını yineleyen Türkmen, “Depremden kurtulan çocuklar soğuktan ölmesin! Diğer illerden acil çadıra ihtiyaç var. Onlarca mesaj geliyor. Belki de 50 mahalleden mesaj geldi. Herkes sokakta çadır istiyor. Mecbur kalıp evlere girmesi mi bekleniyor bu insanların? Dışarıda soğukta battaniye yetersiz, karın üstünde mi yatacak insanlar? Elimize gelen çadırları biz ulaştıracağız ama yetersiz. 2 milyonluk şehir kime yetecek? 8-10 tane paylaştıkları toplanma merkezleri var. Ama yetersiz. Evlerine geçiyor mecburen insanlar” dedi.

Toplanma alanlarının yetersiz olduğunu ve acilen Antep’te bir konteyner çadırkent, desteği sunulması gerektiğini söyleyen Türkmen, hastanelerde de durumun çok vahim olduğunu dile getirdi: “Kadın doğum hastanesi’nde yer yok. Deprem yaralılarının halini düşünemiyorum bile. Doğurma aşamasına gelmeden içeri almıyorlar. Doğuranı gönderiyorlar. Onlarca kadın doğum için hastane kapısında araçlarda bekliyor. Onlardan biri de benim eşim” dedi. Türkmen saatlerdir eşinin doğum için arabada beklediğini söyledi.

Bültene kayıt ol