Binlerce kişi Kartal'da buluştu: “Birlikte değiştirelim”

16.01.2023 - 12:53
Haberi paylaş

Emek ve Özgürlük İttifakı ilk mitingini İstanbul'da yaptı. Kartal'da toplanan kalabalık, HDP'yi kapatma davasına tepki gösterdi.

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı seçim kampanyasına start verdi.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin de (DSİP) katıldığı miting Kartal Meydanı'nda yapıldı. Özellikle Anadolu yakasından yoğun katılım gerçekleşirken, kitle verilen küçük meydana sığmadı ve taştı.

“Savaşa, yoksulluğa, baskılara dur diyelim. Birlikte değiştirelim” sloganıyla yapılan mitingte yapılan konuşmalarda AKP-MHP iktidarını yenmek için mücadele çağrısı yapıldı.

Mecliste 3. büyük gruba sahip Halkların Demokratik Partisi'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şunları söyledi:

"Bu seçimler, AKP ve MHP’nin fişini çekeceğimiz seçimler olacaktır. Onurlu bir barışın yolunu açacaktır. Bu seçimler tecride son verilecek, İstanbul Sözleşmesi’ni geri getireceğimiz bir seçim olacaktır. Kadınlara bunun sözünü veriyorum. Bu seçimler kendi cumhurbaşkanımızı belirleyeceğimiz bir seçim olacaktır. 7’den 70’e, Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle Sünnisiyle Ermenisiyle, Süryanisiyle hepimiz her birimiz çalışacağız kazanacağız ve başaracağız. Kazanacağız arkadaşlar başarı bizimdir."

Emek ve Özgürlük İttifakı mitinglere devam edecek.

Bültene kayıt ol