İmamoğlu’ndan elinizi çekin!

12.01.2023 - 09:04
Haberi paylaş

İktidar bloku İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kelimenin tam anlamıyla çökmek istiyor. İçişleri Bakanı İstanbul Büyükşehir Başkanı’na hakaret etti. İmamoğlu hakareti iade ettiği için siyaseten yasaklı ilan edilmeye çalışılıyor.

İktidarın anormal olanı normalleştirme başlıklarından birisi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi.

Belediyenin olanaklarına çökmek, İmamoğlu’nun devre dışı bırakılmasını sağlamak, yaklaşan seçim sürecinde belediye olanaklarını neredeyse bir üs gibi kullanmak gibi iktidar açısından çölde vaha gibi görünen fırsatlar yargı eliyle uygulanmaya çalışılıyor.

Kürt illerinde halkın seçtiği belediyelerin hemen hepsine kayyum atayan iktidar, seçimle, demokratik mücadele alanında kazanamadığını yargı müdahalesiyle kazanmaya çalışıyor.

Halk seçiyor, AKP indiriyor!

İmamoğlu 2019’da YSK’nın 4’e 7 oyla iptal ettiği seçimlerin ardından tekrarlanan seçimde 4 milyon 742 bin 82 oy alarak AKP’nin adayı Binali Yıldırım’a 806 bin oyla ağır bir fark atmıştı. İmamoğlu’na yönelik bu apaçık kayyum atama girişimi, gücünü, iktidarın Kürt belediyelere yönelik saldırganlığına sessizlikten alıyor.

Diyarbakır Belediyesi’ne darbe yapan, İstanbul’da da aynısını yapabilir.

Bu yüzden, hakları gasp edilen tüm belediye başkanları ve tüm belediyeler için, ortak bir mücadele örgütlemek gerekiyor.

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol