Şebnem Korur Fincancı'yı serbest bırakın

26.10.2022 - 09:49
Haberi paylaş

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, İstanbul'da gözaltına alındı. Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) bu kararı kınayarak,  Fincancı ile dayanıştığını duyurdu.

DSİP'in açıklaması:

Bir süredir yürütülen linç kampanyasının ardından bugün gözaltına alınan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'ya yapılanları asla kabul etmiyoruz.

Şebnem Korur Fincancı adli tıp uzmanı, TTB Merkez Konseyi başkanı olarak toplumun sağlık hakkı ve insan hakları için çalışmaktadır. Bilimin ve vicdanının sesini dinleyerek, tıp etiği ve evrensel değerleri savunmaktadır.

Ağır ve ciddi insan hakları ihlallerine dair iddialar söz konusu olduğunda, ihlalin olmadığını bilimsel kanıtlar ile ispat etmek, evrensel hukukun insan haklarını koruma ve geliştirme görevinin asli sorumlusu olarak kabul ettiği devletlere aittir. 

Hakikatin açığa çıkması için kamusal olanakların muazzam gücünden de yararlanarak içtenlikli ve samimi bir şekilde çaba harcanacağına, Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınması hiçbir şekilde kabul edilemez.

Şebnem Korur Fincancı her zaman yaşamın ve yaşatmanın yanında; silahın ve şiddetin karşısında yer almıştır.

Halkın sağlığını korumaya çalışan, başta işkence olmak üzere bütün insan hakları ihlalleriyle mücadele eden Şebnem Korur Fincancı asla yalnız değildir.

DSİP

26.10.2022

Bültene kayıt ol