Eğitim sendikaları 2 Kasım'da iş bırakacak

16.10.2022 - 09:36
Haberi paylaş

Eğitim işkolunda örgütlü 12 sendika öğretmen meslek kanununun değişmesi, yoksulluk sınırı üzerinde ücret ve kamuda mülakat sisteminin kaldırılması için 2 Kasım'da bir günlük iş bırakma eylemi yapılacağını duyurdu.

Öğretmen meslek kanununa karşı bir araya gelen eğitim sendikaları ortak mücadele kararı aldı. Eğitim Sen, Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen ve Eşit Haklar Sendikası tarafından yapılan ortak açıklamada, 19 Kasım'da yapılacak kariyer basamakları sınavının derhal iptal edilmesi, yeni bir meslek kanununun eğitim sendikaları ve öğretmenlerin görüşleri alınarak düzenlenmesi istenildi.

Tüm eğitim emekçilerinin yoksulluk sınırının üzerinde ücret almasına ilişkin düzenleme yapılması istenilen açıklamada, "Eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak farklı ücret ve istihdam şekillerine son verilmeli, kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır. Kamuda mülakat uygulamasına son verilmelidir. Tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir. Öğrencilerimizin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme hakları sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır" denildi.

Sendikalar tarafından alınan ortak karara göre 26, 27,28 Ekim günlerinde işyerlerinde kokart takılacağı, 26 Ekim'de ilk teneffüs saatinde öğretmenler odasında ortak bildiri okunacağı ve 2 Kasım'da bir günlük iş bırakma eylemi yapılacağı duyuruldu. 

Bültene kayıt ol