HDP'den İstanbul'da miting: Savaş değil, barış ve diyalog istiyoruz

08.08.2022 - 09:09
Haberi paylaş

HDP, Diyarbakır mitinginin ardından İstanbul’da da "Çözüm Biz’de” sloganıyla Kartal Meydanı’nda miting yaptı. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın savaş politikalarını ve sınır ötesi operasyonları işaret ederek, "Türkiye halkları sizin savaş konseptinize onay vermeyecek, müsaade etmeyecek. Çünkü Türkiye halkları savaş değil; çözüm, barış ve diyalog istiyor” dedi. Yıllardır barış için kampanya yapan DSİP’li aktivistler de mitinge katıldı.

Miting alanında demans hastası tutuklu Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk başta olmak üzere cezaevlerinde hasta tutukların durumuna dikkat çekildi, hasta tutuklulara özgürlük talep edildi. “Aysel Tuğluk serbest bırakılsın” yazılı pankart açıldı. 

Kadınların ulusal kıyafetleri dikkat çekerken, yürüyüş sırasında “Bijî berxwedana zindanan”, “Aysel Tuğluk onurumuzdur” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı. 

Havanın sıcak olmasına karşın binlerin alanda olması aynı zamanda başta kapatma davası ve Kobanê davalarına da bir yanıt oldu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek yaptığı konuşmada savaşa ve sömürüye karşı olduklarını dile getirdi. AKP-MHP iktidarını eleştiren Çiçek, uygulanan politikaları işaret ederek, “Diyorlar ki biz yerli ve milliyiz. Kendi halkını açlık sınırında tutanlar halkçı olabilir mi? Ukrayna Rusya savaşında barış elçisi geçinenler Kürt halkına coğrafyanın her yerinde savaşı dayatıyorlar” diye konuştu. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuşmasında alanı göstererek, “İşte Ankara’dan bu ülkeyi yönetenler, bu ülkede ‘iktidarım diyenler’ bu tabloya iyi baksın, ‘çözüm biziz’ diyenleri iyi görsün”  dedi. HDP’nin Türkiye’nin her sorununda güçlü sözü ve çözüm gücü olan bir parti olduğunu belirten Buldan, “İlkelerimiz, direnişimiz ve mücadelemizdir” dedi.

HDP ile siyaseten baş edemeyenlerin HDP’ye yönelik baskılar, kapatma davası ve Kobanê davası açtığını belirten Buldan, “Ama şunu bilsinler ki bizler saldırılarla, kumpas davalarıyla başa çıkmasını iyi biliriz ve sizin önünüzde asla diz çökmeyiz, boyun eğmeyiz ve size biat etmeyiz” dedi.

Bültene kayıt ol