Ankara’da sansür yasasına karşı eylem

Ankara’da bir araya gelen basın emekçileri AKP-MHP’nin “dezenformasyonla mücadele” iddiasıyla meclise taşıdığı sansür yasasını protesto etti.

Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, DİSK Basın-İş Sendikası, Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, KESK Haber-Sen, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın çağrısıyla Ulus’ta bir araya gelen gazeteciler kamuoyunda sansür yasası olarak bilinen yasa teklifini protesto etti.

Eylemde kurum temsilcileri konuşma yaptı ve basının susturulamayacağını vurguladılar. Gazetecilerin çağrısına çeşitli milletvekilleri ve DSİP üyeleri de destek verdi.

ilginizi çekebilir

IMG_20260129_123134
Defterdarlıkta baskıya, mobbinge ve ayrımcılığa hayır!
maxresdefault (2)
Bruce Springsteen’den ICE cinayetlerine karşı şarkı: “Minneapolis’in Sokakları”
55059506028_8482a03615_c
Minnesota’daki DSA örgütleyiciyle röportaj: “Radikal bir liderliğe ihtiyacımız var”