Irkçı Tanju Özcan göçmenlere baskı yapmaya devam ediyor

19.05.2022 - 11:50
Haberi paylaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göçmenlere yönelik ayrımcı ve hedef gösteren uygulamalarına bir yenisini ekledi. Özcan, bilboardlara Türkçe ve Arapça "Bolu Belediyesi’nden geçici sığınmacılara son çağrı" başlığıyla "Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize" yazılı afişler astırdı. 

Irkçı afişler medyada tepki çekti, bir sosyal medya mesajında şunlar yazılıydı: “Irkçılığı reddediyoruz. Savaştan kaçıp buraya sığınan insanlarla ekmeğimizi de paylaşırız suyumuzu da. Tüm ırkçı kışkırtmalara inat insanız ve insan kalmaya devam edeceğiz.”

Tanju Özcan daha önce de göçmenlere pahalı su satmak, pahalı evlenme tarifeleri uygulamak istemiş, bu kararları mahkeme tarafından iptal edilmişti. 

Şubat ayında Sığınmacı Hakları Platformu tarafından, göçmenlere karşı ırkçı uygulamalarıyla öne çıkan, ırkçı saldırıları kışkırtan ve teşvik eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusu yapılmıştı. Suç duyurusunu adliyeye veren Avukat Gülden Sönmez, Tanju Özcan'ın işlediği birden fazla suçun yasalardaki karşılığını anlatmış, ardından yapılan basın açıklamasını Yıldız Önen Türkçe ve Taha El Gazi Arapça olarak okumuştu.

Göçmen düşmanlığına karşı, ırkçı ayrımcı uygulamalara karşı mücadeleyi kesintisiz sürdürmek önemli.

Bültene kayıt ol