Sağlık emekçileri grevde: Birleşe birleşe kazanacağız

13.03.2022 - 16:47
Haberi paylaş

Pandemiyle savaşın kahramanı sağlık emekçileri "giderlerse gitsinler" diyen ve haklarını vermeyen iktidarı Kadıköy'de protesto etti. Bugün ve yarın ise grev var. Tüm işçiler bu grevi desteklemeli.

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) çağrısıyla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi önüne “Büyük Beyaz” yürüyüş yapıldı.

Sağlık emekçileri, “Hiçbir yere çekip gitmiyoruz. Burada kalacağız” ve “Sağlıkta şiddeti durduracağız” pankartlarıyla yürüdü.

Yürüyüşte “Herkes bilsin şiddet varsa hizmet yok”, “Buradayız hiçbir yere gitmiyoruz”, “Vazgeçmiyoruz hakkımız olanı alacağız”, “Aile hekimliği ceza yönetmeliği geri çekilsin”, “Asistan hekim köle değildir”, “Nöbet ertesi ücretli izin istiyoruz” dövizleri taşındı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Sebnem Korur Fincancı, "Köle olmayı reddediyoruz, hekimlik değerlerimize sahip çıkıyor, ‘Buradaydık, buradayız, burada kalacağız’ diyerek 14-15 Mart’ta Büyük G(ö)REV’e gidiyoruz.”

14 Mart (Pazartesi) ve 15 Mart (Salı) günlerinde acil ile bakım hizmetleri, tüm illerdeki hastanelerde durdurulacak. Hastane önünde açıklama yapan sağlık çalışanları, meydanlarda buluşup taleplerini haykıracak.

Antikapitalist Çalışanların ve DSİP'in destek verdiği grevin İstanbul'daki programı şöyle:

- 14 Mart, Pazartesi, sabah her hastane önünde açıklama, 12:30’da Cerrahpaşa'da toplanma.

 - 15 Mart, Salı, 12:30 Marmara Üni. toplanma.

Bu mücadele hepimizin mücadelesi, halk sağlığı ve insanca ücret-insanca çalışma koşulları için.

Bültene kayıt ol