Irkçılığa devam ediyor çünkü yaptırım yok

04.01.2022 - 13:30
Haberi paylaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan aylardır her fırsatta ırkçı söylemlerde bulunuyor, bazı tasarılarını ise belediye meclisinde onaylatarak hayata geçiriyor.

Son bulduğu ırkçı düzenlemeye göre yabancı uyruklular 10 kat fazla su faturası ödeyecek, evlenmek için ise 100.000 TL ödemeleri gerekecekti. Ancak bu uygulaması mahkemeden dönmüştü.

Bolu Belediyesi yabancı uyruklu kişiler için suyun metreküp fiyatının 2,5 dolara yükseltilmesi ve nikah ücretinin 100 bin lira yapılması yönünde karar almıştı, ancak mahkeme yürütmeyi durdurmuştu.

Tanju Özcan, Belediye Meclisi'nin aldığı yabancı uyruklular için ayrımcı fiyat düzenlemesi kararlarının mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine açıklama yaptı.

Irkçı ifadeler kullanmaya devam eden Özcan, "Yabancı sevenler, göçmen sevenler kına yaksın" diye konuştu. Konuşmasının devamında mültecilere yönelik düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmaya devam etti. Ayrıştırıcı ifadelerine mültecilerin yaşam tarzlarını da ekledi.

Tanju Özcan’ın üyesi olduğu CHP ise, bu ırkçı ve ayrıştırıcı tutumları nedeniyle şimdiye kadar Tanju Özcan’a herhangi bir ceza vermedi. Sadece bir TV programında, kendisinden yardım isteyen bir kadına yönelik tacizci ifadede bulunması nedeniyle uyarı cezası verdi.

Bültene kayıt ol