DSİP: Seçilmişlerden elinizi çekin, bırakın belediye işini yapsın

04.01.2022 - 13:08
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açılan soruşturmayı, baskı ve tehditleri kınadı.

DSİP'in açıklaması:

Kazanamadığı seçimi tekrar yaptırıp yine kaybeden iktidar, yerel seçimlerin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen İstanbul'daki yenilgiyi hazmedemedi.

Pandemi destek hesaplarının dondurulması ve İBB meclisi çoğunluğunu oluşturan AKP'liler tarafından felç edilmesinin üzerine, şimdi de bir "terör soruşturması" geldi.

İçişleri Bakanı bunu "teröre karşı savaş" diye sunsa da İBB'ye açılan soruşturma, art niyetli siyasi hesapların sonucudur.

HDP'li belediyelere kayyum atayarak el koyan iktidar bloku, seçimlere giderken hızla güç kaybederken, siyasi ortamı gererek muhalifleri korkutmak ve kutuplaştırmayı devam ettirmek için İBB üzerinde baskı kuruyor.

Bakan Soylu'nun biricik destekçisi ise MHP lideri Devlet Bahçeli. Daha önce Anayasa Mahkemesi'nin, TTB'nin, HDP'nin kapatılmasını isteyen faşistler, devletin İBB'ye el koymasını ve hatta başkanın hapse gönderilmesini istiyor.

Bunlar kuru sıkı tehditlerdir. Türkiye'nin batısında, en çok nüfuslu şehirde bir belediyeye el koyamazlar. Fakat başkanlık seçimlerine kadar hem İBB hem de tüm muhalefetle uğraşacaklar. Ancak başaramayacaklar.

►Atanmışlar, seçilmiş belediyelerden elinizi çekin!

►Kayyum siyaseti de tehditleri de son bulmalı!

►İBB'ye yapılan devlet baskısını - İBB yönetimine ve bizzat Ekrem İmamoğlu'nun siyasetine eleştirilerimizi saklı tutarak - kınıyoruz.

DSİP GYK

4.01.2022

Bültene kayıt ol