HDP’ye yönelik saldırıları organize edenler açığa çıkarılsın

29.12.2021 - 14:10
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), HDP'ye yapılan saldırıları kınayan bir açıklama yayınladı.

DSİP'in açıklaması şöyle:

Kobane davası ve HDP’ye kapatma davaları sürerken, HDP örgütlerine yönelik saldırılar da devam ediyor.

Haziran ayında HDP İzmir İl Örgütü’nü basıp binayı ateşe veren silahlı saldırgan, rehin aldığı parti üyesi Deniz Poyraz'ı öldürmüştü. Tutuklu katilin davası halen devam ediyor.

Dün de HDP Bahçelievler örgütü saldırıya uğradı, iki HDP üyesi yaralandı. Katliam yapmak için gelen saldırgan, binadaki HDP’lilerin soğukkanlılığı sayesinde amacına ulaşamadı, kaçtı.

Öncelikle, HDP’li arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

HDP örgütleri ve üyeleri, yıllardır zulüm altında. Bütün HDP binalarını kolluk kuvvetleri çok yakından izliyor. Çoğu zaman bu gözetimler nedeniyle HDP üyelerinin demokratik haklarını kullanması bile engelleniyor. 

Ama aynı kolluk kuvvetlerinin gözü önünde, ırkçı nefretle dolu, katil ruhlu insanlar HDP binalarını basıp insanlara ateş edebiliyor, yaralayabiliyor, öldürebiliyor, sonra da çoğu zaman elini kolunu sallayıp kaçabiliyor.

Bu saldırılar, HDP’yi terör örgütü olmakla suçlayan, partiyi suçlu gibi gösteren, parti üyelerini her türden baskıyla yıldırmaya çalışan, tüm faaliyetlerini baskı altına alan, seçilmiş belediye başkanları ve milletvekillerini uydurma gerekçelerle tutuklayan siyasetin bir sonucudur!

Bu saldırılar, HDP’ye yönelik kapatma davasının yarattığı iklimin bir sonucudur. 

Bu saldırılar, HDP’nin iktidar tarafından sürekli hedef gösterilmesinin, hukukun yerine keyfiyetin hakim olduğu yönetim tarzının bir ürünüdür.

Bu saldırıların nasıl ve kimler tarafından planlandığı açığa çıkartılmalıdır.

Saldırıları önleyemeyen, sorumlularını bulamayan siyasiler istifa etmelidir.

HDP ile halkların eşit koşullarda kardeşliği için; ırkçılığa, savaş çığırtkanlarına karşı verdiğimiz mücadelede dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.

Bir kez daha yaralananlara geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz.

DSİP GYK

29 Aralık 2021

Bültene kayıt ol