İki yıl oldu, yeter artık; İBB'den elinizi çekin

27.12.2021 - 15:23
Haberi paylaş

AKP iktidarı iki yere yenildiği halde İBB'yle uğraşmaya, belediyecilik faaliyetlerini engellemeye, belediye çalışanlarını töhmet altında bırakmaya devam ediyor. 

• 29 Mart 2019 yerel seçimlerinde - ilk sayıma göre - oyların yüzde  48,77'sini alan CHP adayı Ekrem İmamoğlu rakibi Binali Yıldırım'ı yüzde 1 oyla geçti. Fakat AKP bu seçimleri saymadı. Oy sayma işlemlerini günlerce sürüdürüp, çeşitli polisiye senaryolar öne sürerek, seçimleri tekrarlattı.

• 23 Haziran 2019 günü tekrar seçim yapıldı. İmamoğlu oyların yüzde 54,1'ini alırken, Yıldırım yüzde 44,98'le seçimi ikinci kez kaybetti. Millet İttifakı'ndaki ırkçıların varlığından rahatsız olan sosyalistler ve antifaşistlerle birlikte birçok görüşten kişi, kazanamadığı seçimi tekrarlatan AKP'yi protesto etti ve İmamoğlu'nu seçti.

"Millet iradesi" dediği halde Erdoğan yönetimi sandığı tanımamakta ısrar etti.

İBB meclis çoğunluğunu elinde tutan AKP, tüm oturumları felç etti. 

Pandemi döneminde belediyenin yardım hesaplarını donduran İçişleri Bakanlığı, bugün İBB'nin "terörist yuvası" olduğunu söylüyor. Müfettişler suçlanan belediye çalışanlarının denetlemek gerekçesiyle belediyeye gönderiliyor.

Bu tamamıyla seçim hesaplarına dönük siyasi bir operasyon. AKP iktidarı bu cüreti, halkın oylarıyla iki dönemdir seçilmiş HDP'li belediyelere kayyum atamaktan, el koymaktan alıyor.

Başta faşist ve ırkçı hareketlere selam çakması olmak üzere birçok konuda İmamoğlu'undan ayrı düşünüyoruz, her durumda belediye işçilerden yanayız, ancak bu durumda söylenecek tek şey var: Seçilmişlerden elinizi çekin, bırakın belediye işini yapsın.

Bültene kayıt ol