Şişli Etfal Hastanesi yerinde kalsın

26.11.2021 - 09:43
Haberi paylaş

İstanbul Şişli Etfal Hastanesinin yenilenerek yerinde kalması için mücadele eden Şişli Etfal Dayanışması üyeleri İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Açıklamaya Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve İstanbul Sendika Şubeleri Platformu üyeleri destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Şişli Etfal Dayanışmasından Betül Adatepe, "Hastanemiz ikiye bölünerek Seyrantepe ve Sarıyer’e taşındı. Bölgemizde kalan tek kamu hastanesi olan Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi, Etfal’den boşalan yükün altında eziliyor. Şişli’de kamusal sağlık sistemi tamamen çökmüş durumda. Bize iki seçenek bırakıyorlar: Ya 2-3 toplu taşıma aracı kullanarak 10-15 kilometre uzaklıktaki Seyrantepe veya Sarıyer’e gidin, ya da özel hastanelere müşteri olun diyorlar" dedi. 

Şişli Etfal Dayanışması olarak hastanenin yerinde kalması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Adatepe, "Basın açıklamalarımıza, mecliste verilen soru ve araştırma önergelerine, 30 bin imzalı dilekçemize olumlu ya da olumsuz hala bir yanıt alamadık. Şimdi, sivil hak mücadelemizde yeni bir aşamaya geçiyoruz. Bildiğiniz üzere, 10 Aralık, tüm dünyada İnsan Hakları Günü, o hafta da İnsan Hakları Haftası olarak kabul edilir. Bizler de İnsan Hakları Haftası kapsamında, en temel haklarımızdan olan sağlık hakkımıza sahip çıkmak için meydanlara çıkıyoruz. 

11 Aralık Cumartesi günü, Şişli Cevahir AVM önünde gerçekleştireceğimiz kitlesel basın açıklamasında buluşacağız. Basın açıklamasını takiben Etfal için el ele, kol kola insan zinciri oluşturacağız" diye konuştu.

Olumlu yanıt alıncaya kadar eylemlere devam edeceklerini söyleyen Adatepe, "Etfal’in 36 bin 525 metrekarelik, Boğaz manzaralı, ‘kupon’ diye adlandırılan arazisinde sağlık turizmi, butik hastane, AVM ya da rezidans gibi projelerin yapılmasına ya da bir hastane zincirine peşkeş çekilmesine geçit vermeyeceğiz. Böylesi hevesleriniz varsa unutun! Sağlık Bakanı başta olmak üzere yetkililerden açık, net, tatmin edici bir açıklama bekliyoruz. Tam teşekküllü bir eğitim ve araştırma hastanesi olarak Etfal’in yerinde yeniden inşa edileceğinin, 122 yıllık hastanemizin, yenilenmiş binalarında halka şifa dağıtmaya devam edeceğinin sözünü istiyoruz” dedi.

Bültene kayıt ol