Almanya: İlk açık biseksüel vekil Federal Meclis’te

03.10.2021 - 22:02
Haberi paylaş

Ricarda Lang, Almanya Federal Meclisi’ne seçilen ilk açık biseksüel vekil oldu. Tessa Ganserer ve Nyke Slawik de Federal meclis’e giren ilk trans kadınlar olmuştu.

Yeşiller Partisi adayı 27 yaşındaki Ricarda Lang, Biseksüel Görünürlük Günü’nden üç gün sonra Almanya Federal Meclisi’ne girmeyi başaran ilk açık biseksüel oldu. Lang, Kasım 2019'dan bu yana Yeşiller’in federal başkan yardımcılığı ve kadın politikaları sözcülüğü görevlerini yürütüyor.

Lang, geçen yıl "Bisexual Journal" ile yaptığı röportajda, "Biseksüellik bastırılıyor. Biseksüel insanlar görünür olmakta zorlanıyor ve çoğu zaman ayrımcılığa uğruyor. Özellikle biseksüel kadınlar genellikle ciddiye alınmıyor" demişti. "Biseksüellere karşı açık nefret de dahil olmak üzere çok fazla düşmanlık var. Buna hem siyasi arenada hem toplumun tümünde, ancak elbette LGBTİ+ toplumunda da karşı çıkmalıyız."

Lang, röportajında biseksüel insanların "siyasetin her alanında görünür olmaları ve aynı zamanda dikkate alınmaları gerektiğini” belirtmişti. "Örneğin, okul müfredatında, biseksüellik - ve genel olarak çeşitlilik - ayrı bir konu olarak ele alınmalıdır. Bundan artık bir yan konu olarak söz edilemez."

Bültene kayıt ol